Rolls-Royce vahvisti tulevan katumaasturinsa miehekkään nimen

Katumaasturit ovat kansan suuressa suosiossa, ja nyt myös autonvalmistajat, joilla ei ole aiemmin ollut moista rivissään, ovat joutuneet taipumaan ja tuomaan tarjolle oman katumaasturimallinsa. Muun muassa Bentley, Maserati ja Lamborghini ovat tuoneet oman katumaasturinsa mallistoon, ja nyt on Rolls-Roycen vuoro.

Luksusautovalmistaja Rolls-Royce tuo markkinoille suoraan Bentley Bentaygan kanssa ökymarkkinoista kilpailevan katumaasturin. Toisin kuin aiemmin arvelimme, valmistaja vahvisti juuri uuden katumaasturin nimen, jolla on ainakin Suomessa miehekäs kaiku. Cullinan oli auton työnimi ja siitä ei huhujen mukaan pitänyt tulla auton nimeä, mutta toisin kävi ja mikäs siinä, sillä nimi Cullinan tulee gaelin kielestä ja tarkoittaa komeaa miestä.

Cullinan on vähintään yhtä jyhkeä kuin Phantom-luksuslimusiini, jonka kanssa se jakaa myös saman alumiinisen perusrakenteen. Voimanlähde on myös samaa perua, eli 6,75-litrainen tupla-ahdettu V12. Se tarjoaa ökyiset 570 hevosvoimaa ja 900 newtonia maksimivääntöä, jotka välitetään pyörille kahdeksanvaihteisen automaatin kautta.


Cullinanin hintaa ei ole vielä julkistettu, mutta se asettunee vähintään samalle tasolle Bentley Bentaygan kanssa.

Cullinan