Rolls-Royce Wraith Luminary Collection tarjoaa todellista luksusta – superylellisen coupén sisäkatto näyttää tähdenlentoja

Rolls-Roycen pienemmän mallin, eli Ghostin pohjalta tehty Wraith-niminen coupé on käynyt mukavasti kaupaksi omassa sarjassaan. Luiskaperäiselle Wraithille ei ole enää tarjolla edes oman talon sisäistä kilpailijaa, koska vielä isomman kaksiovisen Phantomin valmistus lopetettiin sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muutkin kilpailijat ovat harvassa, koska esimerkiksi Bentleyn ja Aston Martinin coupét ovat astetta sporttisempia ja maanläheisempiä.

Wraith löytyy esimerkiksi Kimi Räikköseltä, joka arvostaa varmasti luksuscoupén tarjoamaa mukavuutta ja ainutlaatuista tyyliä. ”Tavallisen” Wraithin tyylistäkin on kuitenkin vara pistää paremmaksi tai ainakin yksilöllisemmäksi. Niinpä Rolls-Royce esitteli nyt Wraith Luminary Collectioniksi nimetyn erikoismallin, jota valmistetaan vain 55 kappaletta. Autossa keskitytään nimensä mukaisesti valaistukseen, jota kelpaa esitellä.


Britit ovat jo aiemmin tarjonneet kuituvaloilla toteutettua tähtitaivasta eri malliensa sisäkattoon. Se on nyt viety Luminary Collectionissa seuraavalle tasolle, joka sisältää myös tähdenlentoja. Wraithin sisäkattoon upotetut 1340 kuituvaloa pystyvät esittämään kahdeksan eri tähdenlentoa satunnaisessa järjestyksessä, ja tähdenlentovalaistuksen saa päälle tai pois napin painalluksella. Tähdet muodostavat osan ohjaamon valaistuksesta, joka sisältää myös valaistua puuta ensimmäistä kertaa autohistoriassa.

Tudor-tyyppinen tammipuu on peräisin Tšekistä, ja se on valittu Rollsiin syvän värinsä ja tiheäsyisyytensä vuoksi. Lisäksi Wraithin erikoismallin keskitunnelia ja oviverhoiluja koristaa käsinkudottu teräskangas, jonka paksuus on vain 0,08 milliä. Penkit on puolestaan verhoiltu vaaleanruskealla ja antrasiitinvärisellä nahalla. Takaosastolle voi kuitenkin haluttaessa valita myös simpukanväristä nahkaa.

Wraith Luminary Collectionin ulkoväri on puolestaan saanut inspiraationsa aamun varhaisesta valosta. Sunburst Grey -niminen harmaa sisältää myös kuparin sävyjä, jotka tulevat esiin valonsäteiden myötä. Ne toistavat kuulemma taivaan väriä auringon sarastaessa. Auton tekniikkaan ei ole sen sijaan koskettu, eli tätäkin Wraithia vauhdittaa 6,6-litrainen tuplaturbo-V12. Siitä irtoaa Kimi Räikkösellekin riittävät 632 heppaa ja muhkea 800 newtonin maksimivääntö. Vaikka Luminary Collectioneja valmistetaan 55 kappaletta, kahta täysin samanlaista autoa ei varmasti tehdä asiakkaiden yksilöllisten toiveiden vuoksi.