Romutuspalkkio tuli ja meni, syksyn autokauppa silti samalla tasolla

Lokakuussa ensirekisteröitiin 9 162 henkilöautoa, mikä on vain 0,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Vuoden alusta lukien uusia henkilöautoja on rekisteröity 101 827 kappaletta, joka on 9930 autoa enemmän kuin samalla ajanjaksolla edellisenä vuotena.

Viime vuoden syystalvella ensirekisteröintien määrää kasvatti selvästi hyvin onnistunut romutuspalkkiokokeilu. Romutuspalkkiolla hankituista henkilöautoista noin kolmannes rekisteröitiin viime vuoden loka-marraskuussa. Loppuvuosi tarkentaa vielä tilannetta, mutta näyttäisi siltä, että autokauppa käy melko hyvin tänäkin vuonna.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 1 041 kappaletta, joka on viime vuoden lokakuuhun verrattuna 8,4 prosenttia enemmän. Tammi – lokakuussa uusia pakettiautoja on rekisteröity 10 989 kappaletta, mikä on 16,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.


Lataushybridien suosio on kasvussa

Ladattavia hybridiautoja on tänä vuonna arvioitu rekisteröitävän noin 1 100 kpl, kun viime vuonna niiden määrä oli hieman yli 400. Suosion kasvun taustalla on lisääntynyt tarjonta eli pistokehybridien mallivalikoima on aiempaa laveampi. Täyssähköautoja on tänä vuonna myyty hieman viime vuotta vähemmän. Koko vuoden osalta niiden määrä jäänee viime vuoden tasolle eli noin 250 autoon. Pistokehybridi- ja täyssähköautoja ennakoidaan rekisteröitävän tänä vuonna yhteensä siis 1 350 kpl. Vaikka kasvuprosentit ovat komeita, on Suomi kansainvälisesti vertailtuna vielä sähköautoilun kehitysmaa.