Ennennäkemättömän upea lentovideo SAAB Gripen -hävittäjäkoneesta

SAAB Gripen

Lentokuvaus otti harppauksen eteenpäin, kun Blue Sky ja Peter Degerfeldt haastoivat Gyro-Stabilized Systemsin rakentamaan kamerajärjestelmän, joka pystyisi kuvaamaan huipputarkkaa ja vakaata videota yli 300 solmun nopeuksissa.

Gyro-Stabilized Systems on kotoisin Grass Valleysta, Yhdysvalloista ja he kehittävät huippuluokan kamera- ja kuvanvakainjärjestelmiä uutis-, elokuva- ja valvontakäyttöön. Saab Defence and Security tilasi heiltä huippuluokan kuvamateriaalia SAAB Gripen -hävittäjän lennolta ja tulos on nähtävissä alla.

Normaalit markkinoilla olevat kuvanvakainjärjestelmät pystyvät toimimaan vain 125 solmun nopeuteen asti, mutta Saab vaatin projektiinsa vähintään 300 solmun, eli yli 550 km/h:n suorituskykyä.


GSS 520 -kuvanvakaimeen liitettiin Red Dragon 6K -kamera ja Canon 30-300m linssi. Kuva välitettiin langattomasti Paralinx Tomahawk HD-lähetin/vastaanottimella ja tallennettiin Atomos 7″ monitori/tallentimella. Laitteiston hintaa ei kerrottu, mutta arvioimme sen nousevan jopa yli 100 000:n euron.

High Velocity Aerial Filming from Peter Degerfeldt Blue Sky Aerial on Vimeo.