Saksalaismiehen sunnuntaiajelu ei mennyt ihan putkeen – Audin uusi superauto upposi jokeen

Uusi Audi R8 V10 Plus on täysiverinen superauto, jonka vapaasti hengittävästä V10:stä irtoaa peräti 610 heppaa ja autofanin sielua hyväilevä ääni. Kyseessä on yksi viimeisistä vanhan koulukunnan korkealle kiertävistä vaparikoneista, joka löytyy hieman modifioituna myös R8:n sisarmallin, eli Lamborghini Huracánin pellin alta.

Tällainen tehomäärä vaatii melkoista itsehillintää, jota ei kaikilta löydy. Eräs saksalaismies lähti viime sunnuntaina ajelulle kirkuvan keltaisella super-Audilla ja suuntasi reittinsä naapurimaan, eli Hollannin puolelle. Hän ajoi joenrantaa pitkin kulkevaa idyllistä tietä pitkin, ja sitten jotakin meni pahasti pieleen.


Vauhtia oli todennäköisesti aivan liian paljon, ja niinpä R8 V10 Plus lähti kuskinsa käsistä ja pulahti jokeen, joka virtaa Abcoude- ja Loenersloot-nimisten paikkakuntien välissä. Keltainen sportti upposi nopeasti Angstel-joen pinnan alle, mutta saksalaismies onnistui kipuamaan autonsa ikkunasta ulos hyvissä ajoin. Kuski ui joen rantaan eikä loukkaantunut mällissä millään tavoin, joten kuljettajan kärsimät vahingot rajoittuivat kylmettymiseen ja kastuneisiin vaatteisiin.

Samaa ei voida sanoa autosta, joka nostettiin joesta myöhemmin saman päivän aikana. Audi ei kärsinyt juuri mitään ulkoisia vaurioita, mutta kylpy mutaisessa vedessä teki tietysti tuhojaan kaikille sähkölaitteille, tekniikalle ja sisustalle. R8 V10 Plus maksaa Saksassakin noin 200 000 euroa ilman lisävarusteita, joten kyseessä oli varsin kallis pulahdus.

Auto menee siis hyvin todennäköisesti lunastukseen, koska vesivaurioiden korjaamisessa ei ole mitään taloudellista järkeä. Tee se itse -miehet voisivat sen sijaan saada pikapuoliin uuden projektin Saksasta, mutta purkaminen varaosiksi lienee kuitenkin tämän yksilön todennäköisin ja varsin surullinen kohtalo.