Saksan poliisi sai komean tuunatun Mustangin – autoa ei kuitenkaan nähdä tien päällä

Saksassa järjestetään näinä päivinä Essen Motor Show, joka on Euroopan suurin autonäyttely sporttisille ja tuunatuille autoille. Essenissä on esitelty jo monen vuoden ajan Saksan poliisin TUNE IT! SAFE! -nimisen kampanjan keulakuvana toimiva sporttinen poliisiauto. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa paikallisia tuunaajia tekemään autoihinsa vain laillisia virityksiä.

Kampanjan puitteissa on nähty aiemmin mm. viimeisimmän korimallin Corvette, AC Schnitzerin virittämä BMW 4-sarja, Abtin Audi R8, Brabuksen rakentama A-luokan Mersu ja jopa sähkökäyttöinen Mini poliisiautoiksi verhottuina. Tänä vuonna luotetaan viimekertaisen Corvetten tavoin amerikkalaiseen veekasivoimaan, ja sporttisen poliisiauton lähtökohdaksi on valittu Ford Mustang GT.

mustang_2


Poniauto on päässyt saksalaisen Wolf-virityspajan käsittelyyn. Vakiona 421 hevosvoimaa tuottavan viisilitraisen V8:n teho on nostettu 455 heppaan, joiden turvin Mustangin pitäisi singahtaa nollasta sataan vain 4,3 sekunnissa. Huippunopeutta riittää 268 km/h:n verran, joten auto sopisi mainiosti Autobahneille. Viritetty Mustang on ristitty Wolf Wide 5.0:ksi, ja nimen herättämä lupaus lunastetaan helmalevikkeistä, diffuusorista sekä takaspoilerista koostuvalla korisarjalla.

mustang_4

Muskelihenkisessä poliisiautossa on lisäksi 20-tuumaiset vanteet Hankookin renkailla, säädettävä coilover-alusta sekä miehekkään murinan tuottava sporttiputkisto. Show-Mustang on luonnollisesti saanut Saksan poliisin sinihopean värityksen, ja katolla sekä nokalla komeilee täysi arsenaali Hellan valmistamia sinisiä vilkkuvaloja. Sivulaseihin on asennettu myös sirpaloitumisen estävät turvakalvot onnettomuuksien varalle.

mustang_5

Mustangia esitellään seuraavan vuoden aikana autonäyttelyissä ja muissa tapahtumissa, joissa se toimii turvalliseen tuunaukseen kannustavan kampanjan mannekiinina. Saksan lainvalvojille on kuitenkin luvassa huonoja uutisia, koska he eivät taida koskaan päästä tositoimiin yli 450-heppaisen muskeliauton ratissa.

mustang_3