Satoja pulloja tsekkiläistä Litovel-olutta kaatui kuorma-autosta maantielle

”Litovel Dark on syvän tumma, lähes musta, mutta hieman punertavaan taittava olut, joka kaatuessaan muodostaa nopeasti laskeutuvan vaahdon.” Näillä sanoin kuvailee Suomen olutopas tsekkiläistä Litovel-olutta. 26. heinäkuuta Puolan poliisin ottamista kuvista maantiellä voi tarkistaa väitteen paikkansapitävyyttä. Tuolloin nimittäin kaatui täydessä olutlastissa ollut rekka, joka kylvi täysinäisiä punaisia ja vihreitä kaljakoreja ympäristöönsä tehokkaan oloisesti.

Prudnikin poliisin mukaan rekka oli kuljettamassa Holba ja Litovel –kuormaa Tsekeistä Puolan Wroclawiin, kun kaikkien janosuiden toiveunesta karannut onnettomuus tapahtui. Näystä haltioituneena paikallinen poliisi innostui jakamaan kuvia poliisin omilla Facebook-sivuilla.

Poliisin mukaan onnettomuuden syynä oli lastin puutteellinen kiinnitys. Matkassa oli onnea sen verran, että kukaan ei loukkaantunut hötäkässä. Sotkun siivoamiseen meni kaikkiaan viisi tuntia. Puolan poliisien Facebook-sivuilla ei kerrota mitä myyntikelvottomille ehjille olutpuolloille tapahtui. Villin arvauksen mukaan paikallisilla poliisivoimilla saattaa olla ensi perjantaina luvassa grillijuhlan tynkää oluttarjoiluineen.


Lähde: https://www.upi.com/Hundreds-of-beer-bottles-fall-from-truck-onto-Polish-road/8831532611130/