Seikon äijäkello on tehty kovaan käyttöön

Beaterillä tarkoitetaan kelloa, jota ei ole tarkoitus säästellä käytöltä tai suojella iskuilta. Monet alun perin kovaan käyttöön tehdyt kellot ovat sittemmin siirtyneet paria pykälää arvokkaampaan seuraan ja eivätkä enää ole yhtä usein varsinaisessa työkäytössä. Tästä ehkä parhaana esimerkkinä voidaan käyttää Rolex Submarineria. Kovinkaan usein kyseistä kelloa ei näe enää kyntämässä merenpohjaa tai heiluvan ranteessa, kun venettä laitetaan talviteloille.

Rolexin sijaan ranteeseen saatetaan valita jotain edullisempaa, esimerkiksi Seiko SKX007-diveri. Seikon SKX007-mallisto nauttii kelloihmisten keskuudessa arvostusta. Tavallinen tallaaja ei ajattele asiaa sen enempää, se on vaan Seiko. Kyseessä on kuitenkin todella kovaa käyttöä kestävä laadukas kello, jonka historia alkaa vuodesta 1965, jolloin esiteltiin Seikon ensimmäinen sukeltajakello 62MAS. Kyseessä oli kello joka oli edullinen hankkia, mutta silti erittäin luotettava.

Seiko SKX007 on yksi kellomaailman legendoista. Se on kello joka on tehty kestämään ja jota ei tarvitse varjella kovalta käytöltä. Jos kyseisen kellon onnistuu saamaan hengiltä, niin sen korvaaminen uudella tai huollattaminen ei ole kohtuuttoman kallista.


Lisää tietoa ja tarinoita kelloista tarjoaa kelloniekka.fi