Seitsemän Playstation 4 -autopeliä jokaiseen makuun

Jokaisella autopelifriikillä on oma mielipiteensä millainen unelmien autopelin tulisi olla. Toiset arvostavat realismia, toiset vauhdikasta arcade-kaahausta. Joku etsii mutkatonta ja väkivallatonta autopeliä lapsilleen, kun neljäs etsii mahdollisimman viihdyttävää rallipeliä. Tähän on listattu seitsemän Pleikka Nelosen autopeliä, joista löytyy useimpiin tilanteisiin sopiva vaihtoehto.

1. Realistisin: Project CARS

Realismifriikki hyppii tasjalkaa tämänkaltaisen pelin edessä. CARS on varmasti yksi todentuntuisimpia konsoliautopelejä, ja saa mielestäni yliarvostetut Gran Turismot näyttämään miltei pelihallien arcade-kaahauksilta.


2. Lapsille sopivin: Cars 3 – Driven to Win

Elokuvista tehdyt lisenssipelit ovat joskus hirveätä roskaa, mutta ainakin lapset ja lapsenmieliset ovat tuntuneet viihtyvän lempiautoelokuvasarjansa peliversioiden äärellä. Cars 3 pitää sisällään tuttuun tyyliin menoa ja meininkiä perheen pienemmille sovitetussa muotissa.

3 Arcademaisin: TrackMania Turbo

Kaikki eivät suinkaan etsi realistisinta ja vakavinta radan ympäri -kiertämispeliä. Tuulahdus menneen ajan vauhdikasta kolikkopelimäistä kaasuttelua voi olla joskus paikallaan raskaan työpäivän jälkeen. TrackMania on varsin nopeatempoista autopeliviihdettä, jossa vanhat Wipeout ja Rollcage -fanitkin pitäisivät olla kuin kotonaan.

4. Parhaat grafiikat: DriveClub

Joillekin ainoa kriteeri hyvästä videopelistä tuntuu olevan ulkoasu ja mahdollisimman messevät grafiikat. Playstation 4:n graafisia ominaisuuksia ystävilleen esittelevien autopelivalinta on DriveClub. Lähes fotorealistiselta näyttävä, mutta sielultaan vahvasti arcade-painotteinen kaahaus loistaa erityisesti uskomattoman hienoilla vesikelin-efekteillään.

5. Formulannälkäisille: Formula 1 Racing: F1 2017

Formulapuolelta on hieman vähemmän vaihtoehtoja. Electronic Artsin iänikuiselle ”rahat pois uudestaan & uudestaan” –formulapelisarjalle on tarjolla myös autopeleillään kunnostautuneen Codemastersin näkemys Formula 1 Racing. Jos se ratojen kiertäminen reilussa F1-hengessä tuntuu omimmalta tässäpä oivallinen valinta.

6. Toiminnantäyteisin: Need for Speed Payback

Rumasti sanoen Need for Speed –sarja voisi olla mielikuvituksettoman valinta autopelikseen, mutta totuus on, että tässäkin nälkävuoden mittaisessa pelisarjassa on nähty monta koukuttavaakin teosta. Tässä sarjan jopa hieman Getari-henkisessä tulokkaassa on läsnä niin autojen pölliminen kuin poliisilta pakeneminen ”elokuvamaisessa ympäristössä” puuduttavine välivideoineen. Junnuille ADHD-viihdettä koko rahan edestä, vai kerrankin tarpeeksi menevää autopelirälläystä? Kokeile ja päätä itse.

7. Ralli se on rattoni: DiRT 4

Codemasterin mutarallipelisarja vie sujuvasti soralta asvaltille, ja lumelta aavikoille, eli oivallista viihdettä kaikille rallipelien ystäville. Mukana ovat monet ominaisuudet jo muinaisista Colin McRae Rallyistä, kuten mahdollisuus polkea vanhempiakin autoja, jota allekirjoittanut arvostaa autopeleissä aina suurella sydämellä. Uskallan suositella, vaikka en tätä toistaiseksi viimeisintä versiota olekaan päässyt kokeilemaan.

Lähteet:

https://www.lifewire.com/best-car-racing-games-for-ps4-4160186

https://i.ytimg.com/vi/u17Gu4wCPig/maxresdefault.jpg