Suomalainen pelimusiikkiorkesteri heitti ensimmäisen settinsä, joka on nyt kuunneltavissa YLE Areenassa

Game Music Collective
Game Music Collective

Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Orkesterin ensikonsertissa Finlandia-talolla 20.9.2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla.

Game Music Collectiven ensikonsertti Finlandia-talolla oli muusikoillemme unohtumaton kokemus. Yleisön spontaani intohimo pelimusiikkiin loi ainutlaatuisen tunnelman konserttiin. Tuntui siltä, että koimme yleisön kanssa yhdessä ikimuistoisen pelimusiikkielämyksen, kommentoi Game Music Collectiven perustaja sellotaiteilija Lukas Stasevskij.

Erityishuomion sai Final Fantasy  pelisarjan musiikki, jonka säveltäjä Nobuo Uematsu on pelimusiikin elävä legenda. Musiikkia kuultiin myös mm. seuraavista pelisarjoista: Elder Scrolls, Chrono Trigger, Halo, Kingdom Hearts, Undertale, Secret of Mana ja Journey. Suomalaista pelimusiikkia kuultiin Angry Birds -pelistä, jonka soundtrack on noussut maailmalla kulttimaineeseen.


Game Music Collective jatkaa Suomen kiertuettaan keväällä 2018 Tampereella ja Turussa. Tarkemmista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin. Tulevana talvena Game Music Collective aloittaa toimintansa myös pelimusiikkiin erikoistuvana studio-orkesterina.

Game Music Collectiven konsertti oli monella tapaa mahtava kokemus pelimusiikkiin perehtymättömällekin. Tunnelman ytimessä oli faneilta faneille -eetos, vuorovaikutus orkesterin ja yhtyeen välillä oli intensiivistä ja konsertin jälkeen yhteinen onnistumisen riemu käsin kosketeltavaa. Orkestrointi ja sovitukset, välispiikit ja yleisön reaktiot loivat kokonaisuuden, josta päällimmäisenä jäi mieleen sekä orkesterin tiukan ammattimainen ote että mahtava tekemisen riemu. Myöhemmin mieleen hiipi vielä taju siitä, että nyt vasta raotettiin Pandoran lippaan kantta. Game Music Collectiven mahdollisuudet eivät rajoitu vain pelien musiikin esittämiseen vaan koko pelikenttä rikastuu tällaisesta lähestymisestä yhteen keskeiseen osa-alueistaan, kertoo juontaja, toimittaja sekä televisio- ja radiopersoona Jone Nikula.

Tässä pieni potpuri Game Music Collectiven esittämistä pelimusiikkikappaleista:

Game Music Collectiven ensikonsertin voit kuunnella kokonaisuudessaan tästä.