Suomalaisen moottoripyöräpoliisin hurja takaa-ajo noteerattiin ulkomaita myöten

Videolla nähdään hurja takaa-ajo, joka ajettiin kesäisissä maisemissa pääkaupunkiseudulla. Takaa-ajo alkoi Länsiväylältä ja päättyi Finnoontielle, Espooseen.

Mies ajoi Länsiväylää pitkin Suzuki Intruder 1800 -moottoripyörällä nainen kyydissään. Poliisin huomattuaan hän kaasutti hurjaa vauhtia karkuun. Perässä oli myös useita muita poliiseja, mutta vain heistä sitkein ja taitavin pysyi takaa-ajettavan kannoilla loppuun asti. Takaa-ajo kesti lähes parikymmentä minuuttia ja päättyi siihen, kun karkulainen kaatoi pyöränsä maatalon pihamaalle.

Takaa-ajo on todella hurjaa katsottavaa ja nopeudet ovat todennäköisimmin paikka paikoin yli 200km/h. Takaa-ajon keskinopeudeksi tulee arviomme mukaan hieman yli 100km/h. Matkan varrella ajettiin vaarallisesti sekä asutusalueiden että keskuksien lävitse, käyttäen välillä myös vastaantulevan liikenteen kaistoja.


Tekijä jäi kiinni ja hänet tuomittiin rikosoikeudessa yhden vuoden ja yhdentoista kuukauden vankeuteen. Tekijä on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Alla oleva video on ladattu Youtubeen tammikuun lopulla ja sitä on kopioitu myös ulkomaisille sivustoille. Motorcycle.com otsikoi äskettäin: ”Finnish Motorcycle Police Chase Or Next Mission Impossible Trailer?”, eli ”Suomalainen moottoripyöräpoliisin takaa-ajo vai seuraavan Mission Impossible -elokuvan traileri?”

Takaa-ajo alkaa 10 minuutin kohdalla, videon alussa on aika paljon odottelua.