Suomalaiset innostuivat maailmanlaajuisesta harrastajavalokuvaajien kisasta – hyvät palkinnot kiinnostavat

Kuva: Summerfun (Svienonen), Dartboard (Vertigo)

Käynnissä oleva harrastajavalokuvaajien Next Image -kilpailu on innostanut ihmisiä Suomessa ja ympäri maailmaa. Osallistujat ovat ladanneet kilpailun verkkosivuille jo yli 27 000 älypuhelimella otettua kuvaa, joista vajaat 700 on suomalaisten otoksia. Kilpailuun voi osallistua vielä 20.8. saakka.

Harrastajavalokuvaajat ovat lähteneet innokkaasti tavoittelemaan Huawein järjestämän Next Image -kuvakilpailun voittoa. Yli 27 000:stä älypuhelimella otetusta valokuvasta suosituin valokuvakategoria on ollut Nature, johon on lähetetty 16 000 kaunista luontokuvaa eri puolilta maailmaa.

– On ollut kiehtovaa nähdä, kuinka monta kiinnostavaa kuvin kerrottua tarinaa kilpailuun on lähetetty. Odotan mielenkiinnolla, millaisia uusia kuvia voittotaisteluun saadaan vielä viimeisten viikkojen aikana, tuomaristoon kuuluva World Press Photo -palkittu valokuvaaja Tomasz Lazar kertoo.


Kuva: Auringonlasku (heidi.anttila)

Hienot palkinnot kiinnostavat

Kilpailu on osallistumisen arvoinen monestakin syystä. Voittaja saa valokuvansa arvostettuun National Geographic -lehteen, 10 000 euron rahapalkinnon, MateBook X -kannettavan tietokoneen ja valokuvausmatkan Italiaan.

Myös jokaisesta kuvakategoriasta (Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature ja Story Board) valitaan paras kuva. Voittajat saavat valokuvansa arvostettuun National Geographic -lehteen, 2000 euron rahapalkinnon ja MateBook X -kannettavan tietokoneen. Kuvakategorioiden toiseksi sijoittuneet voittavat Huawei P20 Pro -puhelimen ja kolmanneksi sijoittuneet P20-puhelimen.

Lisäksi kaikista kuvista korkeimmat arvosanat saanut valokuvaaja voittaa yleisöpalkinnon ja Huawei P20-puhelimen.