Suomi aloitti salibandyn World Gamesin voitolla Tshekistä

Salibandyn World Games -turnaus
Kuva: floorball.fi

Maailmanmestari Suomi polkaisi salibandyn World Games -turnauksen upeasti käyntiin Puolan Wroclawissa, kun Tshekki kaatui maalein 4-2. Kamppailu jatkuu tänään klo 21 Suomen aikaa, kun Suomi pelaa toisen ottelun, jossa vastaan asettuu isäntä Puola.

Luotsikseen Suomen joulukuussa MM-kultaan luotsanneen Petri Kettusen saanut Tshekki puolusti nyt tiiviisti ja piti Suomea loppuun saakka tiukoilla. Tshekki karkasi sekä ensimmäisen että toisen erän alkusekunneilla johtoon, mutta kummallakin kerralla kuittasi MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Peter Kotilainen. Ensimmäisessä tasoituksessaan Kotilainen vei maalivahdin poikittaisliikkeeseen sijoittaen pallon takakulmaan, ja toisen erän lopulla hän lapioi sisään Mika Kohosen lapaan taisteleman kakkospallon.

Poikkeuksellisesti 15 minuutin mittaisin erin pelatun ottelun ratkaisu nähtiin päätösjaksolla. Janne Lamminen kiskaisi Krister Savosen poikkisyötöstä Suomen ensi kertaa edelle, ja Tshekin myllyttäessä ilman maalivahtia Mika Kohonen jatkoi Jussi Pihan korkean syötön tyhjään verkkoon. Mika Kohonen on turnauksen ainoa pelaaja, joka oli mukana myös salibandyn edellisessä World Games -esiintymisessä 1997 Lahdessa.


Suomen luotsi Petteri Nykky ei voitosta huolimatta äitynyt vielä ylistämään otteiden tasoa.
– No joo, vähän sellainen kesäinen peli. Ei siellä sellaisia hienouksia ollut. Pallotatsi ei ole samalla tasolla mitä on totuttu näkemään esimerkiksi MM-kisoissa, mutta sama se oli naapurillakin, Nykky mietti.

– Kaveri sai salama-alun ekassa erässä ja pikkaisen hätäiltiin pallon kanssa, jopa toisessakin erässä. Saatiin toki enemmän jäähyjäkin kuin kaveri, en tiedä menikö ihan oikein, mutta ei pidä valittaa. Kolmannessa erässä oli sitten ehjää puolustamista ja kestettiin viidellä kuuttakin vastaan hyvin. Kokonaisuudessaan ihan hyvä lähtö turnaukselle.

 

Salibandya, Wroclaw, Puola  –  World Games

Suomi – Tshekki 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

1. erä: 0.26 Daniel Sebek (Marek Benes) 0-1, 3.13 Peter Kotilainen 1-1.
2. erä: 20.04 Radek Vales (Patrik Suchanek) 1-2, 29.56 Kotilainen (Mika Kohonen) 2-2.
3. erä: 36.17 Janne Lamminen (Krister Savonen) 2-1, 44.46 Kohonen (Jussi Piha) 4-2.

Torjunnat:
Pyry Luukkonen Suomi 2+3+0=5,
Lukas Bauer Tshekki 2+2+5=9.

Jäähyt: Suomi 3×2 min, Tshekki 0 min.

Erotuomarit: Martins Gross ja Martins Larinovs, Latvia.

Yleisöä: 612.