Suosikkipelit elokuviksi

Elokuviin on kautta aikojen haettu inspiraatiota monenlaisista lähteistä. Entisaikojen elokuvat perustuivat vanhoihin tarinoihin sekä novelleihin ja kyseinen trendi tulee jatkumaan pitkään. Vanhat tuotokset, kuten Shakespearen näytelmät on muutettu elokuviksi lukemattomia kertoja. Tunnetuimmat klassikot, kuten Ben-Hur, Vihreä oli laaksoni, Tuulen viemää, Kuin surmaisi satakielen sekä Yksi lensi yli käenpesän kaikki perustuvat novelleihin. Yhtä lailla monet modernit elokuvat, kuten James Bond, Harry Potter, Nälkäpeli sekä Taru sormusten herrasta perustuvat kirjoihin. Aikojen saatossa elokuvia on tehty radio ja TV -ohjelmien, näytelmien sekä monen muun lähteen pohjalta. Viimeaikoina elokuvien inspiraationa ovat kuitenkin toimineet yhä useammin videopelit.

Yksi ensimmäisistä videopeliin perustuvista elokuvista oli Super Mario Bros. Vuoden 1985 NES-klassikosta inspiraationsa saanut elokuva perustui hahmojen sekä juonen puolesta löyhästi peliin eikä fanit tai muu yleisö vastaanottaneet sitä kovin positiivisesti. Double Dragon ja Street Fighter tulivat pian perässä. Vuosien varrella esimerkiksi Mortal Kombat, Final Fantasy, Alone in the Dark, Doom, Dead or Alive, Hitman, Prince of Persia sekä monet muut seurasivat trendiä.

Videopeleihin perustuvien elokuvien menestys on yleensä ollut melko hohdoton. Monet yllä listatut elokuvasarjat ovat kuitenkin olleet melkoisia rahakoneita. Tämän voisi perustella johtuvan epäuskosta projektia kohtaan, mikä johti pieniin budjetteihin, huonoihin näyttelijävalintoihin tai siihen, ettei hyödynnetty pelin suosioon johtaneita tekijöitä. Final Fantasy: The Spirits Within -elokuva ei sisältänyt paljoakaan yhtäläisyyksiä pelisarjaan, mikä johdatti pelinkehittäjän, SquareSoftin, lähes vararikkoon. Super Mario Bros. -elokuva jätti pois taianomaiset valtakunnat sekä pelin värikkään universumin ja oli sen sijaan tarina NewYorkiin hyökkäävistä ihmisdinosauruksista. Street Fighter puolestaan muistutti enemmän G.I. Joe -maailmaa Street Fighter -pelien sijaan.


Saman myös näkee Resident Evil -elokuvasarjassa. Elokuvat keskittyvät peleistä puuttuvaan hahmoon ja juoni pohjautuu toisenlaiseen tarinaan, jossa pelien päähahmot toimivat sivurooleissa. Kyseiset elokuvat ovat kuitenkin saavuttaneet riittävää menestystä tullakseen moniosaiseksi elokuvasarjaksi. Monet ovat yrittäneet kehittyä elokuvasarjaksi, mutta yleensä jääneet vain yhteen elokuvaan. Street Fighter, Hitman ja Silent Hill ovat kukin saaneet kuitenkin yhden jatko-osan.

Videopelien hahmot voivat olla hyvin joustavia. Ne voivat esiintyä elokuvissa, ylläpitäen niiden suosiota. Tomb Raiderista tuttu Lara Croft on täydellinen esimerkki. Molemmat peleihin perustuvat elokuvat olivat menestyksiä ja huhuja kolmannesta osasta kuulee jatkuvasti. Lara on onnistuneesti esiintynyt monessakin paikassa, kuten Top Cown sarjakuvissa, CasinoEuron nettikolikkopelissä, nettianimaatiosarjassa ja vaikka missä. Tämä toimii todisteena sille, että nämä hahmot voivat olla hyvin arvokkaita oikeudet omistavalle taholle.

Warcraft oli viimeisin merkittävä videopeliin perustuva elokuva ja saavutti suurta kaupallista menestystä. Assassin’s Creed julkaistaan pian, monien muiden ollessa suunnitteilla tulevina vuosina, kuten Minecraft sekä Sonic the Hedgehog. Miten menestyviä nämä tulee olemaan jää nähtäväksi.