Tallinvaihto kannatti – tässä on Max Verstappenin uusi siviiliauto

Nuori hollantilaiskuski Max Verstappen kuuluu F1-sarjan suurimpiin lahjakkuuksiin, ja hän on monien asiantuntijoiden mielestä melko varma tulevaisuuden maailmanmestari. Verstappenin ura lähti äskettäin kunnon nousukiitoon, kun hollantilaisnuorukainen siirtyi Toro Rossolta Red Bullille energiajuomajätin ykköstalliin. Hän korvasi Red Bullilla sählänneen Daniil Kvyatin, joka joutui puolestaan kakkoskastin Toro Rosson ratin taakse.

Tallinvaihto teki 18-vuotiaasta Verstappenista huhujen mukaan miljonäärin lähes yhdessä yössä, joten siviilikalustoonkin on nyt varaa panostaa. F1-sarjan nouseva tähti osti itselleen noin 360 000 euron hintaisen Porsche 911 GT3 RS:n, joka on Porschen tämänhetkisen malliston yksi kovimmista katuautoista. 500-heppainen GT3 RS on hyvin lähellä katurekisteröityä rata-autoa, joten kilpa-autoilijan pitäisi tuntea olonsa kotoisaksi sen puikoissa.

Verstappen maksoi Porschestaan melko paljon ylihintaa, koska auton virallinen listahinta Keski-Euroopan markkinoilla on reilusti alle 200 000 euroa. Uusikorisia GT3 RS:iä on kuitenkin todella hankala saada pitkien toimitusaikojen ja rajoitetun tuotannon vuoksi listahintaan, joten super-Porschesta täytyy ollakin valmis maksamaan vähän ekstraa. F1-kuskin raha-asioita hoitaa hänen managerinsa lisäksi Maxin isä Jos Verstappen, joka on monien tuntema entinen formulakuski. Isä-Verstappen siunasi superauton hankinnan, joten perheriitaa GT3 RS:stä ei ainakaan saada aikaiseksi.


Max Verstappen voi hankkia urallaan vielä monia muitakin superautoja, koska hän on jättänyt jo nyt saavutuksillaan isänsä varjoonsa. Maxin tilillä on jo yksi osakilpailuvoitto, ja hän on kerännyt vajaan kahden kauden aikana 139 MM-pistettä. Vanhempi Verstappen ajoi F1-sarjassa peräti kahdeksan kauden ajan, ja kokonaissaldoksi jäi 17 pistettä sekä kaksi palkintopallisijoitusta. Voittoon Jos Verstappen ei yltänyt koskaan, eli pojasta polvi paranee ainakin tässä tapauksessa.

Verstappen