Tältä näyttää ajomatka Elon Muskin ”tylsässä tunnelissa”

Kuva: Boring Company

Teslan johtohahmo, Elon Musk, touhuaa kaikenlaista autoista avaruusaluksiin. Yksi hänen projekteistaan löytyy maan alta, ja se on tunneli, jota pitkin esimerkiksi Tesla-sähköautot voisivat siirtyä vauhdilla paikasta toiseen ilman ruuhkien tuomia viivästyksiä.

Tunneleita rakentaa Elon Muskin luotsaama The Boring Company, jonka nimi voisi vapaasti suomennettuna olla ”Tylsä yritys”, mutta tässä yhteydessä englanninkielinen boring-sana kuitenkin viittaa poraamiseen. Vaikka tunneli näyttää tylsältä, se voi nousta melkoiseen rooliin tulevaisuudessa, kun ratkotaan suurkaupunkien liikenneongelmia.

Oheiset videoklipit ovat peräisin Kaliforniassa sijaitsevasta, noin kymmenen miljoonaa maksaneesta Hawthorne-tunnelista. Tunneli kulkee Los Angelesin alapuolella ja se on rakennettu ainoastaan testausta varten. Videolla nähdään Tesla Model X, joka etenee tunnelissa noin 85 km/h vauhdilla. Tunnelissa olisi tarkoitus ajaa tulevaisuudessa vieläkin lujempaa ja autonomisesti, mutta tällä kertaa puikoissa oli yhtiön työntekijä, joka on hankkinut kannuksensa muun muassa Indy 500-autokilpailussa.