Tältä näyttää uusi X5 panssari-Bemari tulituksen jäljiltä: Kestää jopa AK-47 –rynnäkkökiväärihyökkäyksen!

Oletko miettinyt, miltä panssaroitu auto näyttää hyökkäyksen jäljiltä? BMW:llä tultiin siihen lopputulokseen, että tällaista kysymystä saavat pyöritellä päässään muutkin kuin mafiapomot. Viime viikolla baijerilainen autonvalmistaja nimittäin julkaisi blogissaan upouusia kuvia uudesta X5-katumaasturistaan, joka pitää sisällään astetta tuhdimpaa suojausta. Panssaroitua uutuusautoa myydään valmistajansa ottamilla kuvilla, joissa koripaneelit ja ikkunat ovat saaneet tutustua AK-47:n tulivoimaan, joka tunnetaan myös Kalashnikov-rynnäkkökiväärinä.

Bemaria ammuttiin aseella noin kolmesataa kertaa, ja kuvista päätellen auto ei ole tästä kovin paljoa hätkähtänyt. Luodit ovat tehneet koriin pieniä koloja, ja aiheuttaneet lasiin säröjä, mutta yksikään ammus ei ole kuitenkaan saanut tehtyä autoon reikää. Jos on onnistunut hankkimaan tavanomaista vaarallisempia vihamiehiä Protection VR6 –lisänimellä myytävä Bemu kestää valmistajansa puheiden mukaan myös käsikranaatin räjähdyksen. Asiakkaan on mahdollista tilata autoonsa myös lisäsuojausta, jotka kestävät 200 grammaisen dronella ohjatun räjähteen.


Panssaroitu SUV-Bemari on varustettu tavanomaisen iskunvaimennuksen sijasta ilmajousilla. Myös renkailla pystyy jatkamaan matkaa niiden puhkouduttua kuin James Bond ikään. Ikkunoiden lasien paksuus on 33 millimetriä, ja vain kuljettaja pystyy avaamaan omaa ikkunaansa 10cm matkalta. BMW ei halua virallisesti julkistaa auton painoa, mutta lisäkiloja perusmalliin on arveltu tuleen noin tuhat kiloa. Myöskään auton hintaa ei ole vielä julkistettu, mutta päätellen Yhdysvalloissa myytävän vastaavan panssaroidun Cadillac Escalade B6:n hintatasosta panssari-Bemarin saa omakseen noin 350 000 dollarilla.

BMW väittää, että auto on edelleen yhtä hyvä ajaa kuin tavanomainen X5. Konehuoneen 4,4-litrainen kaksoisturbo-V8 pitää 523 kirskuvan orin voimin huolta siitä, että lisäpainoa lihonut auto selviää tiukemmastakin tilanteesta karkuteille. Kiihtyvyys 0-100 km/h sujuu karvan verran alle kuuteen sekuntiin, ja huippunopeus on rajoitettu reiluun kahteen sataan kilometriin. Kun tällaisen ammuskelutestin on tehnyt valmistaja omalle tuotteelleen, saa olla myös hieman kriittinen. Kiväärillä ammuttu BMW kiiltelee kuvissa edelleen kuin olisi saanut äkkiä katsottuna vain lokinsontaa niskaansa. Videokuva ampumistilanteesta olisi ollut hyvä lisä. Tai jos kaikki 300 luotia ammutaankin samaan kohtaan…