Tämä Lambo tarjoaa Englannin makeimmat taksikyydit

Takseina on yleensä totuttu näkemään varsin tavanomaisia ja järkeviä kulkupelejä. Englannissa ei tarvitse kuitenkaan enää tyytyä dieselin raksutukseen, vaan alleen voi saada jopa Lamborghini Huracánin.

Räikeän vihreällä Verde Mantis -sävyllä maalattu Lambo sai nimittäin juuri taksiluvan Wolverhamptonin kaupungilta. Autoa on jo käytetty mm. hääkuljetuksiin ja erikoistapahtumiin, mutta nyt se pääsee heittämään myös taksikeikkaa. Superautoa ei saa kuitenkaan alleen aivan tavanomaisilla taksoilla. Huracánin käyttäminen puolentoista tunnin ajan maksaa nimittäin 349 puntaa, mikä tekee nykykurssilla yli 480 euroa.

lambo_4


610-heppaisella vapaasti hengittävällä V10:llä varustettu Lambo on Wolverhamptonin kaupungin mukaan sumujen saarten ensimmäinen superauto, jota käytetään taksina. Huracán kelaa huippunopeutta yli 325 km/h, mutta näistä vauhdeista taksimatkustajat eivät valitettavasti pääse nauttimaan Ison-Britannian tiukasti nopeusrajoitetuilla teillä.

Huracánin omistaa Special Wedding Cars -niminen firma, joka on erikoistunut nimensä mukaisesti mm. hääkuljetuksiin. Yrityksen kalusto on komeaa katsottavaa, koska siihen kuuluu taksi-Lambon lisäksi mm. Huracánin edeltäjä Gallardo, isoveli Aventador, Ferrari 488 GTB, BMW i8, Bentley Continental GT, Jaguar XJL sekä useita Rolls-Royceja.

lambo_2

Huracán ei kuulu aivan taloudellisimpiin taksiautoihin, mutta sillä ajettavat kilometrit jäänevät melko vähäisiksi. Tavarankuljetuskapasiteettikaan ei ole auton suurimpia vahvuuksia, koska kaksipaikkaisen Lambon nokkapellin alla olevaan tilaan ei mahdu kuin muutama kassi. Englannissa ei kuitenkaan näytä olevan esimerkiksi ovimäärää ja tiloja koskevia rajoituksia taksiautoille Suomen tapaan. Kotimaan kamaralla Lambon käyttö taksina jäisi nimittäin näiden pykälien vuoksi pelkäksi haaveeksi.

lambo_3