Tämä menopeli on tarkoitettu vähän nuoremmalle ikäryhmälle – tähtäimessä 5-10-vuotiaat kuskit

Nuorison kiinnostus autoja koskaan on päässyt laskemaan pahasti viime vuosina, kun älypuhelimet ja muut mobiililaitteet ovat jättäneet nelipyöräiset kulkupelit yhä pahemmin varjoonsa. Nyt brittiläinen Young Driver Motor Cars Limited on lähtenyt vastaiskuun vieläkin nuoremman ikäryhmän osalta. Brittifirman taustalla vaikuttaa Young Driver -palvelu, joka on maan suurin ajotuntien tarjoaja alle 17-vuotiaille.

Yhtiö on kehittämässä kaksipaikkaista menopeliä, joka on tarkoitettu 5-10-vuotiaille lapsille. Laitteen design on automuotoilija Chris Johnsonin käsialaa, ja korin linjojen kehutaan edustavan ajanmukaista muotoilua. Lasten menopelistä on toistaiseksi julkaistu ainoastaan yllä näkyvä luonnospiirros.

Kaksipaikkaista autoa vauhdittaa kaksi sähkömoottoria, ja huippunopeudeksi kerrotaan 16 km/h. Menon pysäyttämisestä huolehtivat levyjarrut sekä edessä että takana, ja laitteessa on jopa erillisjousitus jokaisella pyörällä. Vaikka lasten menopeliä kehitetäänkin Isossa-Britanniassa, autosta tulee tarjolle oikeanpuoleisella ohjauksella varustetun mallin lisäksi myöskin versio, jossa ratti on vasemmalla. Vientiä ulkomaillekin on siis selvästi mietitty jo etukäteen.


Kyseessä on todennäköisesti kaikkien aikojen edistyksillisin lapsille tehty kulkupeli, ja niinpä turvatekniikka muistuttaa viimeisimmissä oikeissa autoissa nähtyjä ratkaisuja. Lasten menopeli osaa nimittäin tunnistaa esteitä ja pysähtyä tarvittaessa automaattisesti törmäyksen uhatessa. Lisäksi autossa on kaukosäädin, jonka avulla vanhemmat pystyvät haluttaessa pysäyttämään liian villiksi käyneen menon.

Lasten uusi unelma-auto esitellään tällä viikolla Birminghamissa järjestettävässä näyttelyssä, ja potentiaaliset kuskit pääsevät testaamaan siellä neljää toimivaa prototyyppiä. Heidän antamaansa palautetta hyödynnetään auton kehitystyön loppumetreillä, ja virallinen lanseeraus on vuorossa toukokuussa. Lasten menopelillä pääsee jatkossa ajamaan Young Driverin toimipisteissä, joissa sillä voi harjoitella mm. risteyksissä pysähtymistä, peruuttamista ja pysäköintiä liikennepuistomaisissa olosuhteissa. Toivottavasti tämä auttaa lapsia jälleen innostumaan autoista vanhojen hyvien aikojen malliin.