Tämä mieletön 1500-heppainen panssaroitu maastoauto on tarkoitettu vain Venäjän rikkaimmille oligarkeille.

Kun Neuvostoliitto romahti 90-luvun alussa, siirryttiin Venäjällä ilman kunnollisia valvontaviranomaisia markkinatalousjärjestelmään, joka toteutettiin varsin sekavissa tunnelmissa. Osa jo liennytystointen, eli perestroikan aikaan mukana häärineistä yrittäjistä näki tilaisuutensa tulleen, ja loi miljardiomaisuutensa hankkimalla valtion varoja ja yrityksiä haltuunsa. Näin syntyi oligarkkeja, jotka ovat rahassa uivia venäläisiä liikemiehiä, joilla taloudellisen vallan lisäksi on myös runsaasti poliittista vaikutusvaltaa.

Venäjän superrikkaat tarvitsevat myös kulkuneuvot, jotka ovat kaiken tavallisen yläpuolella. Tähän huutoon vastaa latvialainen autovalmistaja nimeltä Dartz, joka tuunaa mm. Mercedes GL 65 AMG katumaastureista panssaroituja autoja. Jutun kuvissa esiintyy Prombron Black Shark –niminen kulkupeli, joka on kuin kalleinta kuviteltavissa olevaa vodkaa. Potkusta vastaa 1500-hevosvoimainen moottori, josta täysin siemauksin nauttiminen voi aiheuttaa kovemman jälkitilan, kuin pahin krapula koskaan. Auton hintatiedoiksi riittää yleensä maininta, että siinä on seitsemän numeroa. Kun ostajakandidaattien takapuolestakin valuu rahaa, ei tarkempaa summaa ole mielekästä kertoa ennen kaupantekoa.


Auton erikoinen ulkokuori on kunnianosoitus venäläiselle Black Shark –helikopterille, ja lienee sanomattakin selvää, että kevlarista ja titaniumista valmistetut koripaneelit ovat luodin- ja magneettisten miinojen kestäviä. Ikkunat ovat puolestaan materiaalia, jotka pystyvät säätelemään sisään tulevan valon määrää. Ovenkahvat sulautuvat korirakenteisiin, joten ulkopuolisten on turha yrittää päästä niitä kautta autoon sisälle. Kun autossa matkaavat oligarkit kaipaavat lisää elintilaa ympärilleen, hoituu tämä nakkelemalla valokranaatteja ympäristöön. Ympäristön tyhjenemistä voi lisäksi ryydittää tärykalvoja halkovalla sireeninäänellä, jos ei tätä ennen ole ymmärtänyt keitä autossa matkustaa.

Auton turvalaitteet ovat suoraan kuin villeimmistä James Bond –elokuvista. Käyttöön tarvitaan sormenjälki- ja silmän verkkokalvojen skannaus, jolla varmistetaan käyttöä yrittävän henkilöllisyys. Melkoisen ”Golden Eye” –järjestelmän lisäksi auto tarkkailee kuljettajan fyysistä kuntoa erilaisilla rannenauhoilla, ja varoittaa takapenkkiläisiä mahdollisista kuljettajan elintoimintojen heikentymisistä. Matkustajien viihtyvyydestä huolehditaan mm. samppanjakaapilla, josta voi poimia hopeiset lasit kuohujuoman nauttimiseksi, ja sikarikaapista voi ottaa pössyteltäväksi kultaisen vesipiipun. Auton nahkaosiin ovat puolestaan saaneet heittää henkensä niin keihäsrauskut, alligaattorit, strutsit, krokotiilit, pyytonit, hait kuin lampaatkin. Jos joskus näet liikenteessä tämän mielettömyyden, niin parasta pysyä kaukana!