Tämä miljoonan euron Mercedes-Benz G63 AMG -limousine hylkii luoteja ja käsikranaatteja

Mercedes-Benzin G-sarjan maasturi on jo tehtaalta tulessaankin melkoisen järeää tekoa, mutta kanadalaisen INKAS-yrityksen käsittelyn jälkeen, se kestää myös automaattikiväärin tulitusta ja käsikranaattien räjähdyksiä.

Panssaroidun ja pidennetyn G-sarjalaisen pohjaksi on valittu AMG G63, jonka 5,5-litraisen V8 moottorin tuottamat 563 hevosvoimaa ja neliveto varmistavat vaaratilanteen uhatessa riittävän nopean poistumisen paikalta. Valmistajan mukaan panssarointi kestää 7.62-kaliberisen automaattikiväärin luoteja ja parin normaalikokoisen käsikranaatin räjähdystä.


Pidennys on tuonut auton matkustamoon hulppeat jalkatilat ja lisämukavuuksia, kuten pöytä- ja säilytystilaa baarikaappeineen, 4K TV:n ja Apple TV:n, sekä muhkean äänentoistojärjestelmän. Kahdelle matkustajalle on varattu luksusluokan istuimet, joista löytyy jalkojen lepuutin, ilmastointi ja hierontatoiminnot. Tämän lisäksi koko matkustamo on eristetty ohjaamosta, jotta VIP-matkustajan tila olisi mahdollisimman hyvin suojattu uteliaalta kuljettajalta ja ulkopuolisilta uhilta.

Auton lisäpituuden ja muiden ominaisuuksien lisäksi myös hintalappu on hieman venynyt perus AMG-mallista, ja tästä ”äijälimosta” saakin pulittaa noin miljoona euroa ilman autoveroa.