Tämä sähkömoottoripyörä tarjoaa pitkän toimintamatkan – nyt ollaan jo lähellä Teslaa

Sähkömoottoripyörät ovat kehityksessä sähköautoja hitusen jäljessä ja myynnissä olevat mallit tarjoavatkin vain reippaan sadan kilometrin toimintamatkoja. Mutta, poikkeuksiakin löytyy, kuten tämä Storm Pulse, joka tavoittelee jo Tesla Model S:n lukemia.

Tämä sähköinen matkapyörä kantaa mukanaan 24:n akkupaketin settiä, joka pystyy varastoimaan 28,5 Kwh:n edestä sähköä. Storm Pulse tarjoaa akuston ansiosta peräti 380 kilometrin toimintamatkan. Pyörän kerrotaan kiihtyvän nollasta sataseen viidessä sekunnissa ja sen huippunopeus on 160 km/h.

Storm Pulse -sähkömoottoripyörässä on kuitenkin yksi huono puoli, se painaa peräti 340 kiloa, mikä on lähes saman verran kuin esimerkiksi legendaarinen Harley Davidson Road King. Asia tulee todennäköisesti kuitenkin korjaantumaan lähivuosien aikana, akkuteknologian kehittyessä. Projektin isien mukaan, akkupaketteja voi irroittaa mikäli painonpudotus olisi tarpeen, mutta se tietysti vähentäisi vastaavasti toimintamatkaa.


Sähkömoottoripyörä Storm Pulse on hollantilaisen Eindhovenin teknisen yliopiston oppilasprojekti, jonka jäsenet suunnittelevat myös hurjaa testimatkaa maailman ympäri. Matkaa kestäisi 80 päivää, kuten Jules Vernen legendaarisessa kirjassa.