Tämä selviytyi 320 tuhotun Dodge Chargerin joukosta: Aito ja oikea General Lee!

Kun Dukes of Hazzard –tv sarjaa kuvattiin vuosina 1979-85, sitä varten tuhottiin sydäntä riipaisevat yli 320 Dodge Chargeria. 147:ää kuvattua jaksoa kohti tuhottiin keskimäärin siis yli kaksi autoa per jakso! Kuin ihmeen kaupalla ainakin yksi autoista on todistettavasti selviytynyt näihin päiviin saakka, ja se on ainoa olemassa oleva R/T-mallin ”General Lee”. Tämä Bo:n ja Luken auto on Ritari Ässän KITT:in, sekä Konnan ja Koukun Pontiac Trans Amin ohella tunnetuimpia etelävaltioiden lipun puolesta liputtavia punaniskajenkkiautoja.

Kun sarjaa kuvattiin tuottajat metsästivät aina ykköskorisia Chargereita verikoirien tavoin. Jokaista autoa varten oli varattu 1600 dollaria, ja kukin tuunattiin näyttämään samanlaiselta oranssilta Leeltä. Juttumme auton pelastukseksi koitui isompi moottori kuin monessa muussa kanssasisaressaan. Tätä Chargeria nimittäin käytettiin kolmen viimeisen tuotantokauden aikana, mutta ei tyypilliseen tapaan lukuisissa stunt-kohtauksissa, joissa Charger hyppää ilmaan, ja kohtaa noutajansa laskeutuessaan takaisin maanpinnalle alustaltaan vääntyneenä.


Autoa käytettiin sen sijaan sarjassa tapahtuviin asfalttidonitseihin, sekä suuren nopeuden takaa-ajokohtauksiin, kun huonokuntoisemmat Chargerit saivat päätyä lentelemään taivaan tuuliin. Selviytymisyksilöstä löytyy mielenkiintoisia jälkiä, jotka johdattelevat sarjan kuvausten aikoihin. Eräät näistä ovat jäljet kromisessa etupuskurissa, kun myöhemmissä jaksoissa autoihin vaihdettiin isommat karjapuskurit nokalle.

Kaikki nämä kolhut ja jäljet kertovat omaa tarinaansa, ja kuuluvat siten olennaisesti Leehen kuten ikääntymisen merkit ihmisen kasvoihin. Auton nykyinen omistaja löytyy Saksasta, jonka tehtävänä on vaalia tätä arvokasta ja haluttua muskeliautoa. Leen edellinen omistaja oli pitänyt siitä huolta 28 vuotta, joten luopuminen näin merkityksellisestä autosta ei varmasti ole ollut helppoa.