Tämä vuosimallin 1958 Porsche 356 on ollut käyttämättä yli 40 vuotta. Nyt huudettavissa Ebayssa!

50-luvun lopun Porsche 356 on hieno ja haluttu klassikko-Porsche, jollaisen omistamiseksi vaaditaan jatkuvasti enemmän varallisuutta automallin hintojen noustessa ylöspäin. Kansainväliselle huutokauppassivu Ebaylle on laitettu myyntiin vuosimallin 1958 autotallilöytö Porsche 356 coupe, jota voi toistaiseksi käydä huutamaan torstaihin 2.5. saakka. Auto sijaitsee Pohjois-Kaliforniassa, ja tämän jutun kirjoitushetkellä 60.000 euron raja on saavutettu hintavarauksen silti ylittymättä.

Porsche jäi jo vuonna 1976 talliin seisomaan viallisen kytkimen takia, josta auto on vasta aivan viime päivinä herätetty takaisin ajokuntoiseksi. Auton kunto on ikäisekseen ajan patinaa lukuun ottamatta hämmästyttävän alkuperäinen. Myös Possun alkuperäinen moottori on saatu seisonnan jälkeen elvytettyä käyntiin. Puhkiruostuneet yksilötkin nousevat nykyään mukaviin summiin, joten tällaisen löydön hinta tulee varmasti vielä kohoamaan huudetusta.


Auton kyljet näyttävät varsin suorilta, ja heleän sinertävän alkuperäismaalinkin suurin vaurio on yksittäinen kohta auton vasemmassa takakulmassa. Myös sisusta on säilynyt siistissä kunnossa, ja myyjä väittää jopa lattiapeltien olevan hyvässä hapessa, jotka usein ovat näistä ruostuneet pitsiverhoiksi, tai kadonneet pölynä taivaan tuuliin. Löytökuvasta päätellen suurin ansio kuuluu tallin kuivalle olemukselle, sekä tietenkin legendaariselle Kalifornian ilmastolle. Istuinten verhoilu ei välttämättä ole alkuperäistä, mutta annettakoon sekin anteeksi, sillä kuosi on joka tapauksessa jo ehtaa vintagea.

Myyjän mukaan orkkis-ilmajäähdytteinen moottorikin saatiin hämmästyttävän pienellä vaivalla käymään. Kun kaasuttimet oli putsattu, asennettu uusi pakoputki ja kytkin, sekä polttoaineensyöttö tarkastettu, heräsi 61-vuotias ilmajäähdytteinen rautarouva iloisesti pörisemään. Luonnollisesti uuden omistajan tehtäviin kuuluu tietenkin tutkia moottori huolellisemmin, mikäli haluaa nauttia kruisailuista ilman ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Kaikesta päätellen kyseessä on tänä päivänä jo melkoisen harvinainen tilaisuus ostaa näin alkuperäiskuntoinen ja kunnostamaton aito oikea klassikko-Porsce!

Tästä huutamaan Possu omaksi!

https://www.ebay.com/itm/401754112956?ul_noapp=true