Tässä 10 friikkiä Volkkaria, joiden kuljettajilta vaaditaan pokkaa.

Klassiset junakeula-Volkkarit ja Kuplat ovat mainosten ja somen vakiokamaa. Joillekin ei kuitenkaan riitä omistaa sympaattista kulkupeliä alkuperäiskuntoisena, sillä se saattaa tuntua jo kuluneelta jutulta. Seuraavassa onkin esitelty joitain luomuksia, jotka saisivat Kuplan isän Hitlerinkin tuhkat pyörimään!

1.       Miltä kuulostaa terroristi-Volkkari (T2), johon on ympätty tölkki-Volkkarin (T3) naamataulu? Tämä T2½ lienee lajinsa ainoa, ja hyvä niin.


2.       Pätkäksi lyhennetty Volkkarin paku on vanha juttu, johon on sortunut myös suositun Fast N’ Loudin isäntä Richard Rawlings. Tämä nähtävästi T3:n alustalle rakennettu luomus on kitsisyydessään omaa luokkaansa.

3.       Airstream Clipper oli 30-luvulla alkunsa saanut kiiltävästä alumiinista pyöreisiin muotoihin työstetty asuntovaunu, jonka näyttävä design on tehnyt siitä halutun keräilytuotteen. Tässä sama konsepti on tuotu Volkkarin hippipakuun, ja auton hienoinen sotilaallinen ilme tekee siitä jokseenkin siedettävän.

4.       Jos aikaisemmassa pakussa oli jotain ilmailuun viittaavaa ulkonäössä, niin tässä alun perin vuosimallin 1958 Volkkarin pohjalta rakennellussa suihkuhävittäjässä on aito lentokoneen moottori. Koneesta irtoaa 5000 heppaa, joten teoriassa viritys saavuttaisi yli 400 km/h nopeuden alle seitsemässä sekunnissa!

5.       Kuplan pohjalle tehdyt rantakirput ovat kylmässä Suomessakin olleet kohtuullisen suosittuja edullisen hintansa vuoksi. Tässä on aiheesta tuunattu näkemys, jolla kelpaisi jo lähteä öisellä Hämeenkadulla vonkaamaan repsikanpenkille lämmittäjää.

6.       Entä miten olisi Kuplan pohjalle rakennettu ”40-luvun edustusvaunu”? Volkkarin Koppiksen vanhakantainen muotoilu suorine tuulilaseineen mahdollistaa ties miten antiikkisen näköiset autotulkinnat.

7.       Mikäpä sen mukavampaa kuin kääntää valmiiksi kansan syvien rivien sympaattiseksi tulkitsema ajoneuvo entistä veikeämpään muotoon. Mel tietä kuumien koiriensa kanssa, että erottuminen on kaiken A ja O.

8.       Kun Volkkarin satasen jurnutus alkaa tympiä moottoritiellä, on tullut tehdä pientä moottoriremonttia. Tarkkaavaisimmat huomaa, että tämän Kuplan V8 ei ole löytänyt tietään alkuperäisen tilalle. Voisiko kyseessä olla peräti aito kaksimoottorinen saksalainen…

9.       Alkuperäinen kupla päihitti kevyesti 50-luvun mopohenkiset kolmipyöräiset kääpiöautot. Tämän kolmipyöräisen Kuplan omistaja ei ole kuitenkaan osannut päättää ostaisiko autoa vai moottoripyörää.

10.   Miten aikaisempi nörttimäinen kolmipyöräinen Kupla muutetaan itse Helvetin enkeleitäkin kiihottavaksi? Vaihdetaan renkaiden paikkaa: eteen yksi ja taakse kaksi! Ja kun muutostöistä ylimääräiseksi jäänyt keulapalakin halutaan hyödyntää kuin paraskin laihialainen, siitä tehdään tietenkin tyylikäs peräkärry.