Tässä on ensimmäinen kuva Volvon seuraavasta katumaasturista – uusi XC60 on Geneven kuumimpia uutuuksia

Volvo on panostanut viime aikoina entistä harvempiin autonäyttelyihin, kun resursseja on haluttu suunnata kohdistetummin myös muihin markkinointikeinoihin. Kiinalaisen Geelyn omistuksessa oleva ruotsalaismerkki on silti edelleen paikalla muutamissa kansainvälisissä näyttelyissä, joihin kuuluu pian ovensa avaava Geneven autoshow.

Volvon nykyinen nousukiito käynnistyi jättisuosioon nousseesta isosta XC90-katumaasturista, ja nyt uudistumisvuorossa on pykälää pienempi XC60. Tämänhetkinen XC60 edustaa vielä Volvon entistä pehmeänpyöreää muotoilulinjaa, jota on haukuttu myös vanilla designiksi. Seuraaja noudattaa sen sijaan nykyisen päämuotoilijan, eli saksalaisen Thomas Ingenlathin ideoimaa terävämpää linjaa.

Toisen sukupolven XC60:n naamioituja testiprototyyppejä on bongattu jo pitkään salavalokuvaajien linsseihin, ja nyt Volvo julkaisi uutuudestaan ensimmäisen virallisen tiiserikuvan. Otoksesta näkyy vain osa auton nokasta, mutta entistä jyhkeämpi tyyli tulee kyllä selväksi. Kulmikas maski on hyvin samantyylinen kuin XC90:ssä, ja sama koskee myös T:n muotoisilla päiväajovaloilla varustettuja etu-umpioita. Thorin vasaraksi nimetty valonauha antaa uutuudelle sukunäköä, mutta nyt valot ulottuvat maskiin asti hieman samaan tyyliin kuin uusissa Bemareissa.


Muu muotoilu on vielä hämärän peitossa, mutta tyyli on salavalovien perusteella hieman sporttisempaa ja linjakkaampaa kuin isoveljessään. XC60 on XC90:n, S90:n ja V90:n jälkeen neljäs uusi Volvo, joka tehdään modulaariselle SPA-perusrakenteelle. Voimanlähteetkin ovat muista nyky-Volvoista tuttuja ahdettuja kaksilitraisia turbobensoja sekä -dieseleitä, ja hybridiversiokin tulee varmasti tarjolle. Lisäksi XC60:stä saatetaan nähdä myöhemmin jopa puhdas sähkömalli ja kolmipyttyisellä koneella vauhditettu versio.

Ruotsalaiset ovat jo vahvistaneet, että XC60:ssä nähdään merkin nykyisen sisustailmeen seuraava kehitysversio. Tietoviihdejärjestelmä on 90-sarjan autoista tuttu Sensus Connected Touch, jota kuitenkin hienosäädetään uuden sisätyylin mukaisesti. Volvon uusi katumaasturi nähdään koko komeudessaan 5.3. juuri Geneven autonäyttelyn aattona.