Tässä on kahdeksan erikoista poliisiautoa ympäri maailmaa

Meidän jokaisen oma automme kertoo persoonastamme. Myös poliisit tarvitsevat joskus hyvin persoonallisia työkaluja. Olipa tien kunto mikä tahansa, ja tarkoitus ottaa kaahaaja kiinni, tai kyyditä poliisin karhuryhmä kotiinsa haulikon kanssa linnoittautuneen kaljaveikon luo, niin jokaiselle tehtävälle on olemassa oma kulkupelinsä. Tässä on niistä lyhyesti esitelty kahdeksan erikoisempaa!

”Tervetuloa Texasiin.” Näin julistaa tienkyltti, ja vieressä nököttää itse tervetuliaiskomitean ajopeli. Ensimmäisen korimallin Dodge Viper ja V10 moottori luulisi tarjoavan kohtuullisen mukavasti voimaa ja nopeutta tilanteessa, jossa paikallisen punaniskan Chevyn lava-auto tulee saada kiinni.


Espanjalaisen poliisin piskuinen Smart sitä vastoin herättää lähinnä hilpeyttä. Ahtailla kadulla sompaillessa moinen keksintö lienee paikallaan, mutta silti herää kysymys, että naurun voimallako poliisi taltuttaa kriminaalit lempeän auringon alla?

Tämä klassikko-Kupla on ilmeisesti kuvattu jossain päin Meksikoa. Kuvasta ei voi olla heräämättä epäilys, että onko auto aivan oikeanlainen maahan, jossa huumekartellit ja poliisit ottavat tuon tuosta verisesti yhteen. Poliisien panssarivaunu saattaisikin olla parempi valinta.

Sveitsistä tulee ensimmäisenä mieleen suklaa ja alpit. Näistä jälkimmäisen luona on mahdollista menestyä myös kuvan Toyotan Land Cruiserilla, jonka renkaiden tilata löytyy telaketjut rullineen. Tätä ei lainrikkoja pääse karkuun edes moottorikelkalla!

Kun poliisit karauttivat paikalle 50-luvun Saksassa Bemarillaan, saattoi se tarkoittaa hieman eri asiaa kuin tänä päivänä. Todisteena käyköön tämä kuva BMW Isetta kääpiöautosta, joka uskokaa tai älkää, on kuulunut sikäläisten poliisivoimien arsenaaliin. Achtung!

Poliisimiehen olemuksesta päätellen olemme jälleen palanneet Jenkkilään ja syvään etelään. Rehvakkaan oloinen viiksivallu esittelee H2 Hummeriaan kuin lapsi uutta leikkipyssyään. Kuvasta puuttuu vain puhekupla, jossa ystävällisesti opastetaan ”Shut your mouth, boy!”

Tätä riemunkirjavaa esitystä ei hevin uskoisi poliisiautoksi. Totta se kuitenkin on, sillä kyseessä on Ford Falcon kuvattuna kenguruiden maassa Australiassa.

Kun hyvä poliisi ei ole ratkaissut tilannetta, niin on aika kutsua pahat kytät paikalle! Tällaista jättiä tuskin kukaan haluaisi ikkunansa taakse. Kun New Yorkissa tilanne kuumenee tarpeeksi, kutsutaan paikalle SWAT-tiimi heidän omakotitalon kotoisella Freightlinerilla. Nippelitietona kerrottakoon, että moinen kolossi kuuluu hankintahinnaltaan maailman kalleimpien poliisiautojen listalle.