Tässä on maailman arvokkain 1980 Chevrolet Malibu: Meteoriitti iskeytyi autoon vuonna 1992!

Lokakuussa vuonna 1992 17-vuotias Michelle Knapp katsoi televisiota Peeksillin kaupungissa Yhdysvalloissa. Yhtäkkiä ulkoa kuului valtaisa pamaus, ja kun hän meni katsomaan ulos oli ensimmäinen näky hänen takakulmasta pahasti vaurioitunut autonsa. Knapp soitti välittömästi virkavallan paikalle selvittämään hänen epäilemäänsä tuhotyötä. Lähemmissä tarkasteluissa kävi ilmi, että auton alta löytyi miltei 12-kiloinen kivenmurikka, joka oli iskeytynyt auton takakulmasta lävistäen auton tavaratilan. Höyryävä kivi oli tulikuuma, eikä siihen voinut kunnolla edes koskea. Mitä ihmettä oli oikein tapahtunut?

Paikalle ihmettelemään tullut naapuri totesi välittömästi, että ei kukaan ihminen ole pystynyt heittämään kiveä, ja aiheuttamaan autoon tullutta tuhoa tätä kautta. Kiven oli pakko olla peräisin taivaalta. Seuraavana päivänä Yhdysvaltain luonnontieteellisen museon tutkija kävi paikan päällä toteamassa, että kivi oli meteoriitin palanen, joka oli tippunut avaruudesta hehkuvana tulipallona. Kyseisen kivenmurikan oli nähnyt taivaalla tuhannet ihmiset, jotka olivat sinä iltana viettämässä aikaa ulkona. Murikan matkasta on todistetusti olemassa ainakin 16 erilaista videota, kun ihmiset olivat havahtuneet taivaalla tulivanaa perässään vetävään näkyyn.


Kovan onnen vuosimallin 1980 Chevrolet Malibun omistaneen Knappin harmistus vaihtui pian iloksi, sillä meteorikeräilijä Al Langin vaimo Iris tarjosi heti tapahtumien jälkeen tuplahinnan autosta, mitä omistaja oli siitä itse aikanaan maksanut. Knappin olisi kannattanut harkita autonsa myyntiä moisella summalla kahteen kertaan, sillä Iris Langin omien nettisivujen mukaan kyseinen auto on edelleen voimissaan meteoriitin iskemässä asussaan, ja on vaatimattomasti vakuutettu miljoonasta Yhdysvaltain dollarista.

Tämän jälkeen auto on kiertänyt luonnontieteellisissä museoissa Ranskaa myöten, missä kävijät ovat voineet kuvauttaa itsensä auton vierellä. Vuonna 2012 Malibun vaurioituneen takavalon polttimo myytiin aitoustodistuksen kera 5000 dollarin hintaan, ja palaset tätä kuuluisaa Peeksillin meteoria myyvät yleisesti 150 dollaria grammalta. Arvoa ei himmennä edes se tosiasia, että tuhannet muutkin meteoriitit ovat iskeytyneet aikojen saatossa maan kamaralle. Kukapa olisi villeissä unelmissakaan kuvitellut, että halveksittu 80-luvun pikku-Jenkki voisi nousta arvoon arvaamattomaan. Jos oma vuosimallin 1997 Renault Laguna ei liiku kirveelläkään Nettiautossa, voit aina rukoilla meteoriitin osuvan autoosi.