Tässä on maailman ensimmäinen Ferrari -sähköauto

Tämä karrelle palanut Ferrari 308 GTS sai uuden elämän, kun sen palanut bensiinimoottori vaihdettiin sähkömoottoreihin ja samalla tehtiin maailman ensimmäinen sähköinen Ferrari.

Kyseessä oleva Ferrari -malli tunnetaan mm. tv-sarjasta Magnum, jossa yksityisetsivä Thomas Magnumia näytellyt Tom Selleck kaasutteli Targa-kattoisella 308 GTS:llä. Onneksi autossa oli irroitettava katto, sillä pitkän Selleckin pää oli matalassa Ferrarissa istuessa hieman auton ulkopuolella.

Sähköisen pelastus- ja muunnosoperaation toteutti San Diegossa majaa pitävä sähköautomuutoksiin erikoistunut yritys, joka kieltämättä teki melkoisen tyylikästä jälkeä. Ferrarin tehdas ei ollut projektissa mukana millään muotoa ja se olisikin sotinut vastaan Ferrari pomo Sergio Marchionnen puheita, joiden perusteella sähkö-Ferrari on ”älytön idea”.


Ferrari 308 GTS
Tästä projekti alkoi. Moottori ja auton takaosa olivat palaneet pahoin.

Älytön idea tai ei, sähköistetyn Ferrari 308 GTS:n tehot nousivat alkuperäisen 2.9 litraisen V8:n tarjoamasta 250 hevosvoimasta peräti 415 hevosvoimaan ja sähkömoottorien tarjoama 450 Newtonmetrin vääntö pyöräyttää takarenkaista savut vaivattomasti.

Sähkömoottorien lisäksi Ferrari kätkee sisäänsä myös 48 litiumioniakkua, jotka tarjoavat autolle noin 100-150 kilometrin toimintamatkan. Uusi tekniikka on nostanut auton painoa vajaalla viidelläkymmenellä kilolla, mutta lisääntyneet hevosvoimat varmistavat auton ripeän liikkumiskyvyn.

Alunperin 70-80 -luvulla valmistettu Ferrari kätkee sisäänsä vielä yhden yllätyksen, sillä sähkömoottoreiden jatkeena on Porschen viisipykäläinen G50 -manuaalivaihteisto! Tekijöiden mukaan vaihteisto säilyttää osan alkuperäisen Ferrarin ajamisen hauskuudesta, mihin kuuluu vaihtaa pykälää reippaassa tahdissa ja nostaa kytkintä ylös niin nopeasti kuin jalka vain liikkuu.

Myös mallimerkintä pitä päivittää auton valmistuttua – GTS muuttui GTE:ksi. Hyvät naiset ja herrat, tässä on Ferrari 308 GTE ”electric GT”, maailman ensimmäinen sähkö-Ferrari.

Ferrari 308 GTS
Vanhan V8:n tilalla on sähkömoottorit ja akusto.
Ferrari 308 GTS
Tässä se on! Maailman ensimmäinen täyssähköinen Ferrari.