Tässä on maailman nopein joulukuusi – puu ylsi Dodge Challenger Hellcatin katolla 280 km/h:n vauhtiin

Nopeus ei kuulu joulukuusen tärkeimpiin ominaisuuksiin, ja vauhdin yhdistäminen joulupuuhun voi tuntua varsin kaukaa haetulta ajatukselta. Amerikkalaiset keksivät kuitenkin hyödyntää tätäkin ajatusta markkinointimielessä. Jenkkiläinen Hennessey Performance on tullut tunnetuksi maailman ripeimipiin kuuluvista hyperautoistaan ja hurjista virityksistään, joten maailman nopein joulukuusi sopii tähän joukkoon mainiosti.

Hennessey halusi sitoa kuusen mahdollisimman vauhdikkaan Dodge Challengerin katolle, ja siksi tähän tarkoitukseen pyydettiin tehtaalta upouutta Challenger SRT Demonia. Lähinnä varttimailin koitoksia varten kehitettyä supermuskelia ei valitettavasti herunut, mutta Demonille saatiin sentään hyvä korvike. Dodge lähetti nimittäin Hennesseylle samalla Widebody-korisarjalla varustetun Hellcatin, joka on myöskin kiitettävän ripeä.

Helvetin kissaa vauhdittaa mekaanisella ahtimella ryyditetty 6,2-litrainen veekasi, josta irtoaa muikeat 707 heppaa ja lähes 900 newtonmetrin maksimivääntö. Muskeliauto pinkaisee paikaltaan 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) vain 3,4 sekunnissa, ja huippunopeus kirjataan 313 km/h:n lukemaan. Se vastaa 195 mph:ta, eli Hellcat ei jää kauas maagisesta 200 mph:n rajapyykistä.


Hennessey pulttasi auton katolle kattotelineen, joka heikentää aerodynamiikkaa jo merkittävästi. Niinpä Hellcatille mitattiin ”vain” 284 km/h:n huiput telineellä varustettuna. Kun joulukuusi sidottiin telineeseen kiinni, nopeus laski vielä hiukan. Se ei kuitenkaan pudonnut kuin neljän km/h:n verran, eli maailman nopein joulukuusi viiletti Challengerin katolla 280 km/h:n vauhtia.

Kuusi tuntui kestävän tässäkin nopeudessa yllättävän hyvin, ja suurin osa neulasista pysyi matkassa mukana. Jos siis kuusenhakureissulla tulee kova kiire kotiin, joulupuu ei tunnu olevan moksiskaan hieman kovemmasta matkavauhdista. Kuskin ajokortin kannalta tilanne voi kuitenkin olla toinen.