Tässä on maailman suurin lava-auto: Kerrostalonkokoinen 1950 Dodge Powerwagon 8:1

Mitä tehdä, kun rahaa ja omaisuutta on kertynyt niin paljon, että jo takapuolestakin valuu miljoonia? Yksi idea on rakennuttaa maailman suurin lava-auto. Näin toimi multimiljardööri sheikki Hamad, joka kuuluu kuninkaalliseen perheeseen Arabiemiraateissa. Auto on 8:1 kokoluokan suurennos ja replika alkuperäisestä amerikkalaisesta vuoden 1950 Dodge Powerwagonista.

Laitos muistuttaa kokonsa puolesta pikemminkin isoilla hiekkatyömailla nähtyjä jättimäisiä maansiirtoajoneuvoja, kuin tavanomaista pikkistä. Moottori onkin otettu suoraan järkälemäisestä dumpperista. Jättiläisestä löytyy neljä ilmastoitua makuuhuonetta Hamadille, ja hänen vaimoilleen. Lisäksi löytyvät tietenkin olohuone ja peseytymistilat. Kaiken huipuksi takaosa laskeutuu terassiksi, jossa sheikki seuruineen voi viettää laatuaikaa ystäviensä kanssa.


Öljytuloilla rikastuneen Sheikki Hamadin omaisuuden arvoksi on laskettu noin 150 miljardia dollaria. Yhtenä maailman rikkaimmista miehistä hän voi tehdä elämässään melkeinpä mitä päähän juolahtaa. Onneksi miehemme maailmalla on käyttänyt vaikutusvaltansa viisaasti, ja keskittynyt lähinnä kartuttamaan autokokoelmaansa. Lempinimen ”The Rainbow Sheikh” saanut miekkonen tunnetaan myös seitsemästä eri sateenkaaren väreissä hehkuvasta S-sarjan Mercedes-Benzistä.

Powerwagonin kahdeksankertainen suurennos alkuperäisestä työjuhdasta on alun perin tehty kunnioittamaan myös sheikin rikastumiseen johtanutta öljynpumppausta. 50-luvulla Dodgen Powerwagonit olivat ensimmäisiä ja korvaamattomia apureita liikuteltaessa öljyä Lähi-idästä kansainvälisten markkinoiden ostettavaksi.

Hamad olisi itse asiassa toivonut auton olevan entistäkin suurempi, mutta autossa käytetyt maailman suurimmat renkaat määräsivät mittakaavan 8:1. Kuvista päätellen renkaat ovat tästäkin huolimatta jääneet auttamattoman pieniksi muuhun autoon nähden. Auton kokoa ei pysty kunnolla hahmottamaan kuvista, joissa niissäkin tavallinen henkilöauto näyttää miltei pikkuautolta. Vempeleen käyttöä rajoittaa sen järjetön koko, mutta onneksi lähi-idässä riittää avaraa aavikkoa, jossa sheikki vaimoineen voi kruisailla jättinsä kanssa mielinmäärin.