Tässä on Sitikan uusi ralliase ensi kaudelle – ranskalaiset aikovat taistella jälleen mestaruudesta

Post-production : Astuce Productions

Rallin MM-sarja saa taas ensi kaudella uutta säpinää, kun uudet säännöt tulevat voimaan. Kilpurit muuttuvat entistä brutaalimman näköisiksi, koska autot levenevät ja saavat aiempaa villimmät spoilerit downforcea lisäämään. Tulevat rallitykit muistuttavat jopa hieman 1980-luvun B-ryhmän legendaarisia superautoja, ja tehoakin tulee lisää. 1,6-litraisten turbokoneiden ilmankuristimien suurentaminen saa nimittäin moottoritehon nousemaan jopa 380 hevosvoiman lukemiin.

wrc_2

Lisäksi kilpurit kevenevät noin 25 kilolla, ja keskitasauspyörästö muuttuu sähköiseksi. Menon pitäisi siis muuttua huomattavasti aiempaa nopeammaksi sekä näyttävämmäksi, ja myös autonvalmistajien puolelta tulee uutta säpinää. Tommi Mäkisen luotsaama Toyota palaa MM-sarjaan pitkän tauon jälkeen, ja Citroën on jälleen mukana täysverisenä tehdastallina.


Post-production : Astuce Productions

Sitikka on kilpaillut jo monta vuotta DS3:een perustuvalla ralliaseella, mutta se saa nyt antaa tilaa upouudelle C3:lle. Ranskalaiset paljastavat loppuviikosta avautuvassa Pariisin autonäyttelyssä C3 WRC Conceptin, joka antaa konkreettista esimakua ensi vuoden kisatykistä. Muhkeat levitykset, spoilerit ja helmat juoruavat jo uusien sääntöjen mukaisesta kilpurista, mutta esimerkiksi kromatut tuplaputkenpäät jäävät rallikonseptin yksinoikeudeksi. Citroën esittelee Pariisin autonäyttelyssä myös uuden C3:n katuversion, joten kisakonsepti tuo sille mukavasti lisäjulkisuutta.

Post-production : Astuce Productions

Konseptissa nähdään ensimmäistä kertaa Sitikan uusi väritys tehdastiimin paluun kunniaksi. Punaiseen perusväriin on yhdistelty valkoista, tummanharmaata sekä neonvihreää, ja lopputulos on varsin tyylikäs. Punavalkoinen teema vie ajatukset myös Sébastien Loebin mestaruusvuosiin, mikä ei liene sattumaa.

WRC RALLYE MONTE CARLO 2015 - PHOTO : CITROEN RACING/AUSTRAL 12 Citroen Total Abu Dhabi WRT, Ostberg Mads, Andersson Jonas, DS 3 WRC, Action

Ranskalaismerkki on saavuttanut menneinä vuosina peräti kahdeksan merkkimestaruutta ja 96 osakilpailuvoittoa, joten lähitulevaisuudessa riittää menestyspaineita. Tämänvuotisen Suomen MM-rallin voittanut Kris Meeke on tehnyt komeaa jälkeä ”vanhalla” DS3:lla, ja toivottavasti Sitikka pystyy haastamaan uudella C3:lla WRC-sarjaa dominoineen Volkkarin. C3 nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa tammikuussa kauden avaavassa Monte Carlon rallissa.