Tässä on todellinen selviytyjä: Kahden ensimmäisen Riemukupla-elokuvan tähti!

Tämä Volkswagen on yksi yhdestätoista alkuperäisestä autosta, jota käytti Walt Disney Studios kuvatessaan vuonna 1968 ensimmäistä Riemukupla (Herbie, The Love Bug) –elokuvaa. Näistä yhdestätoista Kuplasta vain kolmen tiedetään selviytyneen näihin päiviin saakka. Juttumme auto on tunnettu kuvauksissa järjestysnumerolla 10, ja se on joutunut kuvauksissa kovan luokan stunttitemppuihin, mikä näkyy auton ulkoasussa edelleenkin. Auton omistaa Tory Alonzo –niminen heppu, ja hän on kunnostanut auton ajokuntoiseksi alkuperäistä filmiasua kunnioittaen.

#10 Kupla nähdään elokuvassa jo käytöstä poistuneella Etelä-Kalifornian Riverside Raceway –kilparadalla. Kohtauksessa Herbie on tullut humalaan hörpittyään Irish Coffeeta, ja ajelee juopuneena rataa ympäri kiemurrellen. Samainen Kupla nähtiin vuonna 1974 vielä elokuvan jatko-osassa Riemukupla rullaa taas (Herbie Rides Again). Tuossa elokuvassa Volkswagen nähdään melkoisen arvonalennuksen kokeneena. Ex-Herbie on siinä maalattu tunnistamattomaksi keltaisella ja vihreällä maalilla, ja autorukka on enää kulisseissa osanana romuautopinoa.


Omistaja Alonzo poisti varovasti ja huolellisesti korin pinnalta uudemman maalikerroksen, jotta alkuperäinen valkoinen maalipinta saatiin näkymään. Hän myös uusi auton klassiset raidat ja ovien 53-numerot, mutta antoi muutoin korissa näkyä Herbien seikkailujen jäljet. Kaikesta kokemastaan päätellen ihkaoikea Herbie on todellakin ansainnut ralliraitansa!

Volkswagenin hansikaslokeron peltinen luukku on täynnä elokuvan näyttelijöiden nimikirjoituksia. Torylla on myös paperinen aitoustodistus auton elokuvaelämästä, mikä takaa miehelle tuntuvan rahallisen korvauksen, mikäli hän koskaan päättäisi luopua autostaan. Ensimmäisen kerran auto myytiin ulkopuolisille heti jatko-osan valmistuttua, mutta tuolloinen varmastikin vain muodollinen myyntihinta on jäänyt salaisuuden peittoon. Nykyisessä kunnossaan kovia kokenut auto kulkee hieman kolhuisesta ulkomuodostaan huolimatta hienosti. Omistaja lainasi muutama vuosi sitten autoaan Pennsylvanian Herseyssä sijaitsevalle AACA-nimiselle automuseolle, joten Amerikan kävijälle voi olla hyvällä tuurilla mahdollista törmätä museovisiitillä aitoon filmitähteen!