Tässä on todellinen supervolkkari – APR irrottaa Golf R:n kaksilitraisesta turbokoneesta yli 540 heppaa

Las Vegasissa parhaillaan käynnissä olevassa SEMA Show’ssa nähdään myös rakenneltuja euroautoja. Yksi niistä on Volkswageneiden ja Audien virittämiseen erikoistuneen APR:n luomus nykyisen Golf R:n pohjalta. Golf RLMS:ksi nimetyn show-auton kehittäminen on vienyt yli puolitoista vuotta, eli tässä Volkkarissa juuri mikään ei ole enää vakiotasolla. Auton kaksilitrainen turbokone on esimerkiksi saanut APR:n Stage III+ -tasoa edustavan virityssarjan, joka on nostanut teholukeman aivan uusille sataluvuille.

Vakiona noin 300 heppaa tuottava mylly on saanut peräti 247 lisäpollea, eli kokonaisteho kirjataan nyt komeasti 543 hevosvoiman lukemaan. Suunnilleen Golf GTI Performancen voimavaroja vastaavan tehonlisäyksen taustalla piilee mm. uusi Borg Warnerin turboahdin, joka on twin scroll -tyyppiä. Vääntökin on pompannut 642 newtonmetriin, ja turboviive on kuulemma saatu minimoitua samalla.

Auto on saanut uuden turbon lisäksi mm. Stage III+ -tasolle sovitetun moottorinohjaussoftan sekä päivitetyt bensansuuttimet ja uuden bensapumpun. APR on lisäksi asentanut luomukseensa esimerkiksi hiilikuituisen ilmanoton, uuden välijäähdyttimen ja kisatyylisen downpipen. Vaiva ei ole mennyt hukkaan, koska auton suorituskyky on kohentunut huimasti tällä reseptillä. Varttimailin pitäisi nyt sujua kymmenessä sekunnissa, ja kiihdytys paikaltaan 225 km/h:n nopeuteen vie peräti 15 sekuntia vähemmän kuin vakiokuntoisella Ärrällä.


APR:n show-auto on ulkoisestikin kaikkea muuta kuin vakio. Golfin alla pyörivät räätälintyönä tehdyt kaksiosaiset vanteet, jotka on kietaistu Toyon renkaille. Korisarja on saanut puolestaan inspiraationsa VW:n TCR-sarjan rata-autoista, ja lokasuojia koristavat muhkeat levitykset. Autossa on myös aggressiivisen näköinen etusplitteri ja säädettävä takasiipi, joka kohentaa downforcea suurissa nopeuksissa. Ajettavuutta on puolestaan optimoitu mm. kisatyylisillä coilovereilla ja kallistuksenvakaajilla.

Sisustakin edustaa kisahenkeä turvakaarten, kuppipenkkien ja OMP:n monipistevöiden myötä. Lisäksi auto on saanut mm. vaahtosammuttimen, ja soundeista huolehtii APR:n räätälintyönä tekemä putkisto. Rataleluksikin sopiva Golf RLMS kiertää SEMA Show’n jälkeen ympäri USA:ta APR:n esittelyautona.