Tässä on vähän isompi Lego-auto – oikean kokoinen Toyota Camry on tehty yli 500 000 palikasta

Suurin osa meistä on rakennellut lapsuudessaan ja ehkäpä vähän vanhempanakin Lego-autoja, joista isoimmat ovat olleet vajaan puolen metrin mittaisia Technic-malleja. Legoista saa kuitenkin tehtyä paljon suurempiakin autoja, jotka ovat parhaimmillaan esikuviensa kokoisia. Tällaisia jättisuuria ”virallisia” Legoa-autoja on rakennettu mm. Ford Mustangista ja McLaren 720S:stä. Jälkimmäiseen tarvittiin peräti 280 000 Lego-palikkaa, eli kyse ei ollut enää muutaman illan ajanvietteestä.

Tästäkin on kuitenkin varaa pistää paremmaksi. Toyota on nimittäin lanseeraamassa Australian markkinoille uutta Camrya, joka halutaan saada iskostumaan potentiaalisten asiakkaiden tajuntaan oikein kunnolla. Niinpä japanilaismerkki värväsi virallisesti valtuutetun Lego-ammattilaisen, eli ”The Brickman” -lempinimellä tunnetun Ryan McNaughtin rakentamaan 1:1-kokoisen Camryn 500 000 Lego-palikasta. McNaught on yksi vain 14:stä tällä statuksella kruunatusta Lego-ammattilaisesta koko maailmassa, ja eteläisellä pallonpuoliskolla hän on lajinsa ainoa.


McNaught kääri siis hihansa ja rakensi Lego-Toyotan kahdeksan viikon aikana. Hommaan paloi kaikkiaan yli 900 työtuntia, mikä on melkoisesti enemmän kuin oikean Camryn rakentamiseen tarvittava aika. Se sujuu nimittäin yli 40 kertaa nopeammin, vaikka prosessi käsittää kaikki työvaiheet korien hitsauksesta lopputarkastukseen. Pitää kuitenkin muistaa, että robotit hoitavat tästä valtaosan.

Puolesta miljoonasta Lego-palikasta rakennetun Camryn painoksi tuli lopulta noin kaksi tonnia, eli Lego-kopio on noin 400 kiloa aitoa asiaa painavampi. Lego-Tojossa on myös monia hienoja yksityiskohtia, kuten toimivat valot, vilkut ja jarruvalot, oikean auton hybriditekniikkaan viittaavat tekstit ja esimerkiksi vanteissa komeilevat Toyotan logot. Lego-Camrya pääsee ihailemaan Australian Melbournessa järjestettävässä Lego-näyttelyssä huhtikuun loppuun asti. Näyttelyn nimi on ”The Brickman Awesome”, ja sen esittelemät Lego-luomukset on kerätty Melbournen Museum Plazalle.

Legolla on muuten tarjolla uutuuksia myös hieman vähemmän kunnianhimoisille rakentajille. Esimerkiksi Technic-sarjaan on tulossa myöhemmin tämän vuoden aikana monia realistisia toimintoja sisältävä Bugatti Chiron mm. Porsche 911 GT3 RS:n kaveriksi.