Tässä on venäläisen koripajan näkemys Aston Martin DB9:stä – ihastus vai kauhistus?

Aston Martin DB9 on kuulunut jo yli 10 vuoden ajan maailman kauneimpiin autoihin. 2+2-paikkainen GT-sportti pysyi koko elinkaarensa ajan todella tyylikkäänä ilmestyksenä, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Auton seuraajaksi esiteltiin nimittäin viimekuisessa Geneven autonäyttelyssä täysin uusi DB11, jonka myynti alkaa loppuvuodesta. Astonin uutuus jatkaa edeltäjänsä perinteitä, eli sekin on todella kaunis menopeli. Joillekin asiakkaille tämä ei kuitenkaan riitä, vaan auton täytyy olla vielä yksilöllisempi.

Cardi-niminen venäläinen koripaja vastaa juuri tällaisiin tarpeisiin. Moskovassa majaansa pitävä firma on nimittäin tekemässä tuotannosta poistuneen DB9:n pohjalta varsin ainutlaatuista autoa, joka on ristitty Concept 442:ksi. Koriräätälien luomuksissa keskeinen korirakenne jätetään usein ennalleen, mutta venäläiset menevät tällä kertaa astetta pidemmälle. Auton lähtökohdaksi ei meinaa tunnistaa edes kattolinjan perusteella DB9:ää, ja Cardi poistaa Astonista jopa B-pilarit.

cardi_2


Autosta tulee siis keskitolpaton hardtop, ja kattolinja vaikuttaa muutenkin pidemmältä kuin alkuperäisessä DB9:ssä. Lisäksi Concept 442:ssa on koko katon mittainen panoraamalasi, joka yhdistää tuuli- ja takalasin toisiinsa. Sivulta katsottuna venäläisfirman luomus on suorastaan vähäeleisen tyylikäs, mutta kaikki on toisin nokan ja perän osalta. Etupää on varsin kulmikas, ja koko nokan levyinen ritilämaski jakaa varmasti mielipiteitä. Perä vaikuttaa puolestaan ylipitkältä, ja nokan kulmikkuus jatkuu leveässä takavalopaneelissa sekä sen alla olevassa ritilässä. Takapuskurin kromattu ritiläviritys henkii suorastaan bling bling -tyyliä, joka on kaukana Aston Martinin alkuperäisestä hengestä.

cardi_3

Venäläiset eivät jätä sisustaakaan ennalleen, vaan Astonin alkuperäinen sporttityyli on korvattu hieman kyseenalaisen näköisellä luksuksella. Ohutkehäinen ratti on kuin museoautosta lainattu, ja puukuvioinen kojelauta on tässä tapauksessa todellakin nimensä veroinen. Tietoviihdejärjestelmän ruutu on sijoitettu ergonomisesti varsin hankalaan paikkaan, eli keskikonsoliin kojelaudan alle. Sisustan nappeja on karsittu rankalla kädellä ja perinteiset mittarit on korvattu digitaalinäytöllä. Eri toimintoja hallitaan kosketusnäytön lisäksi keskikonsolin kierrettävällä säätimellä, mutta autossa on sentään jotakin perinteistäkin. Keskellä kojelautaa on nimittäin analoginen kello kuin muistutuksena brittilähtökohdasta.

cardi_4

Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, jääkö Concept 442 yksittäiskappaleeksi vai aikooko Cardi tehdä useammankin vastaavan auton asiakkaiden DB9:ien pohjalta. Se on kuitenkin varmaa, että venäläiset eivät peukaloi Aston Martinin tekniikkaa, eli erikoisen näköistä luomusta vauhdittaa normaalimallin pellin alta tuttu kuusilitrainen vapari-V12 kuusivaihteiseen Touchtronic 2 -automaattiin yhdistettynä.