Tässä tulee maailman nopein vaja – tavoittelee ilokaasun voimalla 160km/h

Englantilainen puutarhuri, Kevin Nicks, tavoitteli vajojen nopeusennätystä 19. elokuuta Elvingtonin lentokentällä, Yorkissa. Ennätysyritys ajettiin Wheelie and Top Speed Championships -tapahtuman yhteydessä.

Nicksin tavoitteena oli rikkoa 160 km/h:n raja, mutta jäi tavoitteestaan hieman. Nicks tehtaili kuitenkin uuden ennätyksen, joka on nyt 96,831 mailia tunnissa, eli 155,82 kilometriä tunnissa. Nics on tehtaillut vajojen nopeusennätyksiä ennenkin ja edellinen oli 88,068 mph, eli 141,73 km/h.

Itse vaja on rakennettu Nicksin hankkiman Volkswagen Passat 2.8 V6 4Motion -farmariauton ympärille, jolla oli ostohetkellä ajettu reilut 300 000 kilometriä. Nicks oli alun perin ostanut auton purkaakseen siitä varaosia, mutta saikin eräänä päivänä vajan ohi kävellessään kuningasidean, ja niin autosta tulikin maailman nopein vaja.


Koska vauhtia ei alkuun ollut riittävästi, Nicks asensi siihen nitrot, eli ilokaasujärjestelmän. Se toi vajalle riittävästi potkua ja 160 km/h vauhti alkoi lähestyä. Vaikka raja ei vielä mennyt rikki, niin Nicks nähdään varmasti vielä uudelleen ja katsotaan silloin mitkä lukemat maailman nopein vaja kellottaa tauluun!