Tee umpisurkea ostospäätös: Hanki kulahtanut 11 metriä pitkä lava-auto!

Jos olet kiinnostunut tuhlaamaan rahojasi päättömiin hankintoihin, niin juttumme päähenkilö olisi vakavasti otettava ehdokas. Kyseessä on nimittäin vuosimallin 1998 Dodge Ram 2500 lava-auto. Tällaisessa vielä suhteellisen tyylikkäässä reilut 20 vuotta täyttäneessä jenkkiautossa ei sinällään ole kauheasti moitittavaa, ellei sitten korjauskustannukset, polttoainemenot tai viherpiiperrystä harrastava tyttöystävä muodostu ongelmiksi.

Todelliset ongelmat alkavat siinä vaiheessa, kun auto on venytetty yli 11 metriä pitkäksi ”limusiiniksi” lavoineen päivineen. Kaikki joille Facebookin Marketplace on kauppapaikkana tuttu voivat itse mennä tutustumaan moiseen myyntiartikkeliin. Jatkettu Mopari tosin sijaitsee Amerikan matereella, mikä aiheuttanee ylimääräisiä hankintakustannuksia, mutta eipä luomuksella ole hintapyyntöäkään kuin 7000 taalaa, eli reilut 6000 euroa. Lienee sanomattakin selvää, että auton kunto on kaikkea muuta kuin pakasta vedetty. Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että jokaisen vanhan limusiinin kohtalona on rapistua luotaantyöntäväksi malmikasaksi, joka sotii täydellisesti auton alkuperäistä käyttötarkoitusta vastaan tuoda omistajalleen kovanluokan mainetta ja ihailua.


Kuten myös tavallista tätäkään tee-se-itse –limoa ei ole turhaan rasitettu ylimääräisillä pituuden ja painon lisäystä kannattelevilla akseleilla. Ostajan ensimmäinen toimenpide onkin tutkia, kuinka pahasti auto on päässyt notkolle. Matkustamoa ja lavaa on pidennetty, ja lavalta löytyy (yllätys, yllätys) massiivinen äänentoistojärjestelmä. Ohjaamossa huomion varastaa kuskin pukin vieressä nököttävä vaahtosammutin, mikä toivottavasti ei ainakaan viittaa oikutteleviin sähkötöihin. Itsestäänselvyytenä loungen puolelta löytyy myös se pakollinen baarikaappi laseineen. Myyntikuvien homeisen näköiset penkit eivät varsinaisesti houkuta istumaan mistään luxus-fiiliksestä puhumattakaan.

Pellin alta löytyy sama 8-litrainen V10 moottori kuin tehtaalta ulos tullessaan, mikä sinällään riittänee kuljettamaan myös rungoltaan pidentynyttä pikkistä. Vaikka autossa on periaatteessa potentiaalia olla kunnostamisen jälkeen huomiota herättävä juhlakalujen kuljetusväline, niin pelkkä myyntihintakin on monelle hikipäässä tienattua rahaa. Vaikka Pässi-Dodge sattuisikin vielä liikahtamaan, niin sen ohjastaminen kaupungissa olisi silkkaa painajaista. Toisekseen kotoa olisi hyvä löytyä joku pellontapainen, jos autoa on ajatellut vähänkään pidemmän aikaa seisottaa paikoillaan. Toisaalta kymmensylinterinen pitää kohtuullisen miehekästä jylinää, ja tällaisella pelillä voisi vielä saada naisihmisiäkin houkuteltua kyytiin… Vieläköhän Dodge löytyisi myynnistä?