Tesla auttoi sähköautojensa omistajia pakenemaan Irma-hurrikaanin kynsistä

Floridassa riuhuva hirmumyrsky Irma on saanut lukuisat ihmiset pakenemaan kodeistaan ja pakomatka on tuonut haasteita sähköautojen omistajille. Latausverkosto ei toimi täysillä ja toimintamatkaa tarvitaan mahdollisimman paljon, jotta ihmiset pääsisivät riittävän kauas nelosluokan hurrikaanista.

Sähköautonvalmistaja Tesla Motors on myynyt Yhdysvalloissa Tesla Model S 60 -mallia, jossa on ohjelmallisesti 60 kWh:n rajoitettu 75 kWh:n akusto. Näin on tehty siksi, että auton voisi ostaa edullisemmin ja lisäkapasiteetti olisi mahdollista vapauttaa myöhemmin erillistä maksua vastaan.

Nyt Tesla on kysymättä vapauttanut ylimääräisen 15 kWh:n kapasiteetin Model S 60 -autoissaan ja jakanut päivityksen Floridan alueella oleviin autoihin. Vapautettu kapasiteetti lisää auton toimintamatkaa käytännössä noin 60-70 kilometriä.


Asiasta raportoi elecktrek.com sivustolle Floridalainen Tesla Model S 60 auton omistaja, joka huomasi autonsa näyttöön ilmestyneen 75 kWh merkinnän, normaalin 60 kWh sijaan. Päivitys on Teslan mukaan väliaikainen. Normaalisti päivitys maksaisi 4500 – 9000 dollaria riippuen mallista ja päivityksen ajankohdasta.