Tesla joutuu hidastamaan autojen toimituksia Norjaan turvallisuussyistä

Väkilukuun suhteutettuna Norja on yksi Teslan parhaimmista markkina-alueista. Autot menevät kuin kuumille kiville, mutta ruuhkautuvat toimitukset tuovat mukanaan ongelmia.

Norjan poliisi on pysäyttänyt useita Teslan sähköautoja asiakkaille kuljettaneita autokuljetuksia ja havainnut näissä turvallisuuspuutteita. Osa kuljetuksista on jopa joutunut onnettomuuksiin, joissa osa autoista on romuttunut ennen kuin ne ovat ehtineet asiakkailleen.

Elon Musk kommentoi tilannetta Twitterissä seuraavasti: ”I have just asked our team to slow down deliveries. It is clear that we are exceeding the local logistics capacity due to batch build and delivery. Customer happiness & safety matter more than a few extra cars this quarter.”, eli vapaasti suomennettuna: ”Olen juuri pyytänyt tiimiämme hidastamaan toimituksia. On selvää, että olemme ylittäneet paikallisen logistiikan kapasiteetin toimituksillamme. Asiakastyytyväisyys ja turvallisuus merkitsee enemmän kuin muutama auto lisää tällä vuosineljänneksellä.”.