Isä jekutti poikaansa Teslan Summon-toiminnolla

Poika ei tiennyt, että isä oli päivittänyt Teslaansa ohjelmiston, jolla auto sai uuden kyvyn. Kyseessä on Teslan Summon-toiminto, jolla auton voi esimerkiksi kutsua ulos autotallista ja auto hoitaa ajamisen itsenäisesti, täysin ilman kuljettajaa.

Summon-toiminto saapui Yhdysvalloissa Tesla Model S-autoihin jo viime vuoden lopulla ja Suomeen se saatiin tänä keväänä. Toiminnon avulla auton pysäköinti autotalliin tai muuhun ahtaaseen pysäköintitilaan helpottuu, kun kuljettaja voi poistua autosta ennen pysäköintiä ja hoitaa pysäköinnin antamalla autolle käskyn älypuhelinsovelluksen avulla.

Poika istui autossa odottamassa isäänsä, kun isä käynnisti summon-toiminnon ja auto alkoi ajaa itsenäisesti autotallista ulos. Poika katsoi huuli pyöreänä tapahtumaa ja alkoi huutaa isäänsä paikalle: ”Isä, auto liikkuu!” Poika meinasi jo saada hepulin, mutta auto pysähtyi ja isä kurkisti auton ovesta nauraa räkättäen. Hauska jekku! Poika varmasti kiitteli myöhemmin isäänsä, kun kalsarit meinasivat mennä vaihtoon.