Tesla teki erän surffilautoja, jotka myytiin hetkessä loppuun

Elon Musk ei pelkää riskejä suuntautuessaan alalta toiselle. Aikaisemmin miehen Boring Company on esitellyt oman liekinheittimen, vara-akun sekä lippalakin. Uutena lajivalloituksena on tällä kertaa surffilaudat, jotka on tehty samoista materiaaleista kuin mitä Tesla -sähköautoissa on.

Tämä onkin oiva mahdollisuus tulla aidon Teslan omistajaksi, jos rahakeko ei aivan nelipyöräiseen asti riitä. Hinta on surffilaudaksi maltilliset 1500 Yhdysvaltojen dollaria, mutta valitettavasti on sanottava se, että 200 kappaleen erä lautoja on jo myyty loppuun. Itse asiassa ne myytiin päivässä. Intiaankin näitä lautoja on eksynyt ja siellä laudat menivät minuuteissa kaupaksi. Lautoja saattaa kuitenkin tulla myyntiin esim. Ebay:ssä, joten kannattaa pitää silmät auki ja näppäimet herkkinä.


Black Dart -nimen saaneet laudat on suunniteltu yhteistyössä Matt ”Mayhem” Bioloksen kanssa, jolla on pitkä tausta surffilautojen suunnittelusta ja muotoilusta. Materiaalina on käytetty biopohjaista epoksi hartsi sekoitusta ja hiilikuitu komposiittia, jonka musta väri on toiminut mallistonimen alulle panijana. 203cm pitkät laudat on saatu jylhän näköisiksi matan sekä kiiltopinta sekoituksen ansiosta. Tätä samaa tyyliä on käytetty myös Teslan ajoneuvojen suunnittelussa. Pohjaan on tehty tupla vahvistukset lujuuden lisäämiseksi sekä pohjakosketuksista mahdollisimman vähillä haavereilla selviämiseksi. Kermana kakun päällä ja tässä tapauksessa myös alla, löytyvät sekä laudan pääli- että pohjapuolta koristavat tyylikkäät yrityksen logot.

Tiedä sitten onko Musk itse surffausmiehiä, mutta joka tapauksessa muutamat muutkin automerkit kuten Mini, Jaguar Land Rover, Peugeot sekä Mercedes-Benz ovat aikaisemmin eksyneet hieman sivuraiteille päätuotteistaan tehden omat surffilauta konseptinsa. Ken tietää, ehkäpä tällaiset ideoinnit ovat olleet ns.luovan hulluuden vapaapäiviä arkisesta suunnittelusta valmistajien keskuudessa.