Tesla vahvisti autopilotin olleen päällä viimeisimmässä Model X -mallin kuolonkolarissa

Viime viikolla Tesla Model X -sähköautollaan Kalifornian Highway 101:llä ajanut mies menetti henkensä auton törmättyä vaurioituneeseen moottoritien törmäyssuojaan. Auto syttyi törmäyksen seurauksena palamaan ja vaurioitui pahoin. Törmäyssuoja oli vaurioitunut yksitoista päivää aiemmin sattuneen onnettomuuden seurauksena ja sitä ei oltu ehditty korjaamaan.

Tesla vahvisti, että autopilot-toiminto oli onnettomuushetkellä päällä ja adaptiivinen vakionopeuden säädin oli säädetty minimietäisyydelle. Auto oli varoittanut kuljettajaa mahdollisesta esteestä ja vaatinut tarttumaan ohjauspyörään, mutta auton antureiden mukaan kuljettajan kädet eivät ehtineet koskaan ohjauspyörälle. Kuljettajalla oli ollut 150 metriä ja viisi sekuntia aikaa reagoida varoituksiin, mutta auton lokit paljastavat, että kuljettaja ei ollut reagoinut millään tavalla varoituksiin.

Onnettomuusauton kuljettaja oli 38-vuotias Applen insinööri ja kahden lapsen isä, Walter Wong. Hänet kiidätettiin onnettomuuspaikalta sairaalaan, jossa hän kuitenkin menehtyi saamiinsa vammoihin.