Teslan Elon Muskin äiti jakoi vanhan kuvan pojastaan korjaamassa ikäloppua Bemaria

Taannoinen Teslan uuden Cybertruckin esittely hajoavine sivuikkunoineen ei mennyt aivan putkeen. Autonjulkaisu-shown jälkimainingeissa Teslan pääjohtajan Elon Muskin äiti innostui Twitterissä jakamaan vanhan kuvan pojastaan. Kuva on vuodelta 1995, ja siinä nuori Elon nähdään ironisesti korjaamassa vanhan Bemarin sivuikkunaa. Kyseinen vuosimallin 1978 BMW 320i oli itse asiassa Muskin ensimmäinen koskaan ostama auto. Tuolloin jo 17 vuotias baijerilainen oli ostettu kahta vuotta aikaisemmin vaatimattomalla 1400 dollarin budjetilla. Jostain se oli nykyisin maailman tunnetuimmaksi sähköautonvalmistajaksi nousseen toimarinkin aloitettava.

Miehen talous oli vielä tuolloin niin tiukalla, että ehjä sivuikkuna oli hankittu romuttamolta, koska uusi vastaava olisi tullut liian kalliiksi. Myös kaikki korjaukset tuli tehdä kustannussyistä itse. Kun Bemarin nelilovinen laatikko antautui, Musk osti Philadelphialaiselta autopurkamolta hieman uudemman Bemarin viisivaihteisen, ja asensi senkin itse paikoilleen. Ja mitä siihen rikkoutuneeseen sivuikkunaan tulee, niin se oli mennyt murskaksi varkaiden pöllittyä Bemarin radion. Sitä ei Muskin äitimammakaan kerro, käyttivätkö varkaat ikkunan tuhoamiseen samanlaisia teräskuulia kuin Cybertruckin esittelyspektaakkelissa, tai korjasiko poika epäonnisen Teslankin ikkunan itse!


Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin osti Musk vain neljä vuotta kuvan ottamisen jälkeen jo McLaren F1 –urheiluauton, joka nykyisin tunnetaan eräänä maailman kalleimpana lajinsa edustajista! Auto tosin romuttui pian Elonin yritettyä näyttää taitojaan Peter Thiel –nimiselle herralle, joka paremmin tunnetaan myös Teslan perustajajäsenenä.

Sittemmin Elonin talleissa on käynyt sellaisia autoja kuin Hamannin tuunaama BMW M5, Porsche 911, Audi Q7 ja Jaguar E-Type. Kaiken lisäksi hän osti myös James Bondin ”The Spy Who Loved Me (1977)” vedenalaisen valkoisen Lotus Espritin, jonka herra muutti, yllätys, yllätys, sähkökäyttöiseksi! Kirveellä veistetyn kantikkaan Espritin sanotaan myös syvästi vaikuttaneen Elonin muotoiluvisioihin Cybertruckista.

Elon Muskin autonkorjaustaidot ja arvokas autokokoelma todistavat paitsi hänen olevan liikemies ja innovaattori, niin myös aito autohullu, kuten me kaikki muutkin vähävaraisemmat autoista pajattavat persoonat. Teslan sähköautoista ja tämän julkisuudenkipeästä johtajasta saa kukin olla mitä mieltä huvittaa, mutta intohimoista suhtautumista autoihin ei voi ottaa keneltäkään pois.