Testissä Huawei Mate S -älypuhelin

Huawei Mate S

Tällä kertaa Jokamies.fi:n testissä oli Huawei Mate S, mikä on Huawein uusin lippulaivapuhelin.

Huawei Mate S on 5.5 -tuumaisella Full HD -näytöllä varustettu, kohtuullisen kookas älypuhelin. Se ei kuitenkaan tunnu suurelta tai kömpelöltä, vaan tiiviisti pakattu elektroniikka, kuoren litistettyjen (2.65 mm) reunojen kera, saa puhelimen tuntumaan monia kilpakumppaneitaan pienemmältä.

Edullisemmassa Honor 7:ssa kiinnitimme huomiota suurehkoon kameran linssiin, jonka työntyi useamman millin ulos puhelimen selkäpuolelta. Mate S on varustettu niin ikään huippukameralla, mutta se on linsseineen onnistuttu lähes upottamaan takakuoren sisään. Kamera on kuitenkin aavistuksen Honor 7:n kameraa vaatimattomampi, eli 13 megapikseliä, Honor 7:n huimaa 20 megapikseliä vastaan.


Mate S:n kamera on kuitenkin enemmän kuin riittävä normaaliin tai vähän vaativampaankin käyttöön. Takakameran lisäksi löytyy myös 8 megapikselin etukamera, mikä on varustettu myös salama/kuvausvalolla, täydellisten selfieiden ottamista varten. Puhelimella on helppo ottaa hyviä kuvia koskematta mihinkään säätöihin, mutta säätöjä on toki tarjolla, mikäli kuvaajan mieltymykset niiden käyttöä edellyttävät.

huawei_mate_s_02

Takakannesta kameran linssin alta löytyy myös sormenjälkitunnistin, mikä helpottaa ja nopeuttaa puhelimen lukituksen avaamista. Puhelimen lukituksen saa suoraan auki laittamalla sormen tunnistimelle, toisin kuin eräillä kilpailevilla merkeillä, joiden puhelimissa pitää painaa koti-painiketta, ennen kuin sormenjälkitunnistin on käytettävissä.

Huawei on esitellyt ns. rystystoimintoa jo aiempien puhelimien, kuten P8 yhteydessä ja tämä löytyy täydennettynä myös Mate S -mallista. Esimerkiksi näyttöä rystysellä kopauttamalla saa otettua kuvaruutukaappauksen tai jos näyttöön piirtää rystysellä vaikkapa kirjaimen C, niin puhelin käynnistää kamerasovelluksen.

Selvänä uutuutena Mate S:ssä on Force Touch -teknologia, mikä tekee näytöstä paineen tunnistavan. Näyttö tunnistaa siis paineen tai painon muutokset ja oikean sovelluksen avulla on mahdollista vaikkapa punnita esineitä!

Kuten aiemmin julkistetut P8 ja Honor 7 osoittivat, Huaweista ei potku lopu. Sama pätee Mate S:ään. Puhelimella voi tehdä käytännössä mitä tahansa ilman takkuiluja ja hyytymisiä. Kahdeksan ytimen Kirin -prosessori on väsymätön ja kolme gigaa RAM-muistia riittää joka hommaan. Muistitilaa tiedostoille löytyy mallista riippuen 32 Gt, 64 Gt tai 128 Gt.

Mate S:n kompaktiin ’kehoon’ on mahdutettu 2700 mAh:n akku, josta riittää virtaa mainiosti koko päiväksi. Testimme aikana laturia ei tarvittu joka päivä, vaan parhaimmillaan virtaa riitti puoleksitoista vuorokaudeksi. Mate S sisältää myös pikalataustoiminnon, jonka ansiosta puhelimeen saadaan pari tuntia toiminta-aikaa jo kymmenen minuutin latauksella, mikäli virta sattuisi loppumaan kiireessä.

huawei_mate_s_03

Mate S on myös varustettu peräti kolmella mikrofonilla, mitkä soveltuvat hienosti esimerkiksi haastattelujen tai neuvottelujen tasokkaaseen nauhoittamiseen. Useasta mikrofonista on apua myös kaiutinpuheluissa, joissa se parantaa huomattavasti äänen laatua.

Huawei Mate S on kaikinpuolin elegantti ja upeasti palveleva älypuhelin. Hintaluokka on totuttua hieman korkeampi, mutta jos puhelinbudjetista löytyy noin 650 euroa, niin 32 gigan muistilla varustettu Mate S voi olla sinun.