Testissä Huawei P10 – erittäin hyvä, muttei täydellinen

Huawei P10
Huawei P10

Huawei tuo hyvään tahtiin uusia älypuhelinmalleja markkinoille, vaikka onkin vielä kaukana takavuosien Nokian vauhdista. Laatu on toistuvasti hyvää ja ostajan on vaikea pettyä oikeastaan minkään Huawei-mallin hankintaan.

Onko P10 vain P9:n facelift? Ei aivan. Puhelimesta löytyy hiuksen hienojen tehopäivitysten lisäksi nyt myös 4K-videotuki, optinen kuvanvakain, hitusen suurempi akku ja pikalataus-toiminto.

Huawei P10
Lukitus/virtapainike on saanut ympärilleen punaista väriä.

P10:ä tarkastellessa silmä osuu ensimmäisenä takakannesta etupuolelle siirtyneeseen sormenjälkitunnistimeen, mikä saattaa herättää aiempiin Huawein malleihin tottuneessa inhoreaktion. Mutta, vaikka takakannen sormenjälkitunnistimen paikka on monen mielestä ergonomisesti parempi, uuteen paikkaan on syynsä. Tunnistimen yhteydessä on nyt hipaisunäppäin, jolla voi korvata Androidin tutut kolmio, ympyrä, neliö -virtuaalipainikkeet. Kevyt painallus vie takaisin, pitkä painallus palaa kotinäkymään ja pyyhkäisy sivulle tuo esiin listan avoimista sovelluksista.


P10:n mitat ovat lähes identtisiä sen edeltäjän kanssa ja erot ovat käytännössä niin pieniä, että niitä on turha lähteä käymään yksityiskohtaisesti läpi. P10:ssä on 5,1 tuumainen Full HD-monikosketusnäyttö ja puhelimen reunat ovat edeltäjänsä tapaan pyöristetyt, mikä saa puhelimen tuntumaan kädessä elegantilta. Kun painoa on vain 145 grammaa, P10 on myös mukavan kevyt, eikä paina taskunpohjalla.

Huawei P10
P9 mallin takakannessa ollut sormenjälkitunnistin on siirtynyt etupuolelle.

Valokuvaus on edelleen Huawein vahvuus ja Leican optiikalla varustettu kaksoiskamera, sama kuin P9:ssä, tuottaa todella hyviä kuvia hämärässäkin valossa. Värejä on jonkin verran korostettu keinotekoisesti jo perusasetuksilla, mutta ei onneksi häiritsevästi. Kamera saa kuvat näyttämään todellisuutta paremmalta ja huonossakin säässä kuvatut ulkokuvat hehkuvat väriä harmauteen. Kamerasta löytyy myös PRO-tila, joka ilahduttaa säätöihin kiintynyttä kuvaajaa.

Puhelimen suoritin ja grafiikkaprosessori on saanut pienen piristysruiskeen ja se onkin välttämätöntä, sillä P10:stä löytyy nyt 4K-videokuvaus. Videon kuvanlaatu, varsinkin 4K-tilassa, on hyvä, mutta P10 kompastuu edelleen samaan kuoppaan aiempien mallien kanssa – videon kuva nykii panoroitaessa. Ongelma muuttuu jopa häiritseväksi, jos ympäristön valoisuus muuttuu panoroinnin aikana. Artikkelin lopusta löytyy 4K, Full HD 60fps ja 30fps -videonäytteet.

Huawei P10
Etupuolelle siirtynyt sormenjälkitunnistin toimii myös painikkeena, joka korvaa halutessa Android -kuvakkeet.

Kummeli-termillä ilmaistuna, P10 on sairaan nopea. Näyttää siltä, että sormenjälki avaa lukitusnäytön sekunnin sadasosassa ja vailla järkeä oleva sovellusten välillä poukkoilukaan ei ole minkäänlainen ongelma P10:n suorittimelle. Kaikki sovellukset, myös Facebook, käynnistyvät ja toimivat melkein yhtä nopeasti kuin ajatus ja kuvien räpsiminen sarjatulella on vaivatonta.

P10:n mukana tulee Huawei SuperCharge -laturi, joka viestii kyvyistään jo kaksi kertaa tavallista suuremmalla koollaan. Puhelin tarjoaa päivän ajan virtaa puolen tunnin latauksella. Akku on 3200mAh, eli 200 yksikköä P9:n akkua kyvykkäämpi. P10 tarjoaa 100% latauksella mukavat puolitoista päivää todellista toiminta-aikaa.

Huawei P10 on erittäin hyvä, mutta ei aivan täydellinen puhelin. Näyttö voisi olla jo perustasolta tuntuvaa Full HD:tä tarkempi ja videon nykimiset jäävät hieman painamaan mieltä. Kuitenkin, hieman alle 600 euron hinnalla sen ei tarvitsekaan olla täydellinen, sillä markkinoiden high-end puhelimien hinta pyörii tuhannen euron tuntumassa ja niiltä jo sopiikin odottaa täydellisyyttä hipovaa suoritusta.

Huawei P10:llä otettuja kuvia:

Huawei P10:llä kuvattuja 4K, Full HD 60fps ja 30fps -videoita:

4K, 30fps:

Huawei P10 videotesti UHD 4K

Full HD, 60fps:

Huawei P10 videotesti FullHD 60fps

Full HD, 30fps:

Huawei P10 videotesti FullHD 30fps

Kävely, 4K, 30fps (kuvanvakain ei käytettävissä):

Huawei P10 videotesti UHD 4K kävely

Kävely, Full HD 30fps, kuvanvakain käytössä:

Huawei P10 videotesti FullHD 30fps kävely