Pikatestissä Huawein ja Googlen yhteistyönä syntynyt Nexus 6P -älypuhelin

Nexus 6P

Tällä kertaa testissä on Huawein ja Googlen yhteistyönä toteuttama Nexus 6P -älypuhelin.

Puhtaalla ja uusimmalla Googlen Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä varustettu Nexus asettuu älypuhelinten Premium-luokkaan ja se tarjoaa käyttäjälleen paljon. ”Puhtaalla” tässä yhteydessä tarkoitetaan sitä, että laitevalmistaja ei ole tällä kertaa integroinut puhelimeen omia ohjelmistojaan Android-käyttöjärjestelmän kylkeen. Käyttäjä hyötyy tästä saaden Android -ohjelmistopäivitykset ensimmäisten joukossa.

Nexus 6P:ssä on täysin metallinen unibody-kuori. Etupuolta hallitsee 5,7 tuuman, 518 ppi:in WQHD AMOLED -näyttö ja takapuolen metallisen kannen yläosasta korostuu esille 12,3:n megapikselin kameran linssi ja sen alta sormenjälkitunnistin.


Nexus 6P

Takakameran ominaisuuksia ovat: 155 µm:n pikselikoko, f/2.0:n aukko, huippunopea laser -tarkennus ja dual-LED salama. Kameran hämäräkuvausominaisuudet ovat keskivertoa selvästi paremmat ja värit sekä valkotasapaino toistuvat luonnollisina. Kameralla voi myös kuvata 4K-videoita ja tehdä HFR (high-frame-rate) -hidastuksia.

Sisällä 6P:ssä hyrisee kahdeksan ytiminen Qualcomm ® Snapdragon ™ 810 -prosessori, joka ei testin aikana jättänyt pulaan kertaakaan. Vääntövoima on huikea ja tuntuu, että suorituskyvyn rajoja ei ole ollenkaan.

Nexus 6P:n akusta löytyy kapasiteettia täyteen ladattuna 3450 mAh ja se ei jättänyt testin aikana moitteen sijaa. Puhelinta ladattiin normaalikäytössä 1,5-2 vuorokauden välein. Positiivisena uutuutena puhelimessa on USB Type-C -latausliitin, johon kaapelin liittimen voi survaista kummin päin tahansa. Tämä helpottaa johdon kytkemistä huomattavasti – onnistuu hämärässä tai huppelissa.

Nexus 6P

Nexus Imprint -sormenjälkitunnistin toimi testin aikana lähes kuin se kuuluisa junan vessa, tosin saunan jälkeen rasvattomien sormenpäiden kohdalla se harkitsi muutaman kerran, ennen kuin päästi käyttäjän sisään.

Nexus 6P on melkoisen kookas puhelin ja jos sitä mielii pitää farkun etutaskussa, on taskun syytä olla iso. 5,7 tuuman näytön vuoksi puhelimen ulkomitat liikkuvat jo puhelimen ja tabletin välimaastossa. Juhlavista mitoistaan ja metallin käytöstä huolimatta, Nexus ei kuitenkaan tunnu raskaalta. Jos hakusessa on suurinäyttöinen puhelin, niin tämä on ehdottomasti katsastamisen arvoinen malli.

Nexus 6P:n hinnat alkavat 649 eurosta (32GB) ja suurimmalla 128GB:n muistilla varustettu versio maksaa 799 euroa.