Pelimiehen kone: Acer Predator G3

Acer Predator

Mikäli haluat tietokoneen, jolla pelaaminen onnistuu paremmin kuin hyvin, etkä välitä koneen kasaamisesta tee-se-itse -tyyliin, voi Acer Predator G3 olla juuri oikea valinta.

Toimituksemme testattavana oli Acer Predator G3-710-malli, jonka sydämenä sykkii Intel Core i7 – 6700 4.3Ghz -prosessori. Väkivahvan prosessorin kaverina koneesta löytyy 8GB RAM-muistia, jonka himopelaajat tosin haluavat heti tuplata. Tallennuksen Predatorissa hoitaa tehokaksikko, johon kuuluu 250 gigabitin SSD-levy ja yhden teratavun perinteinen kiintolevy. Yhdistelmä tosin haiskahtaa hieman budjettiratkaisulta ja sitä se onkin, sillä vastaavan bittimäärän tarjoaminen pelkästään SSD-levyllä nostaisi paketin hinnan pilviin.

Käyttöjärjestelmä sijaitsee täysin sähköisellä SSD-levyllä, jotta elintärkeät levytoiminnot hoituisivat mahdollisimman nopeasti. Pelit kannattaa asentaa perinteiselle teran kiintolevylle, jotta ne eivät tuki SSD:tä. Nykypelit rohmuavat tilaa jopa useita kymmeniä gigatavuja per peli, joten SSD:lle kannattaa asentaa Windowsin lisäksi vaikka hyötyohjelmia, kuten kuvan ja äänen käsittelyyn tarjolla olevia.


Pelaaminen

Testasimme Predatorilla seitsemää eri peliä: Dying Light, Metal Gear Solid – The Phantom Pain, WRC 5, Motorcycle Club, Pro Evolution Soccer 2016, World of Tanks, American Truck simulator. Kaikissa testaamissamme peleissä graafiset asetukset pystyi hyvin lyömään tappiin, eikä Predator osoittanut hyytymisen tai pätkimisen merkkejä.

Suurin kiitos huikeasta graafisesta suorituskyvystä menee NVIDIA GeForce GTX 970 4 Gt GDDR5 -näytönohjaimelle, jonka arvo erikseen hankittuna olisi noin nelisensataa euroa. Näytönohjaimen suorituskyky on todellakin riittävä ja lisää potkua osaa kaivata vain todellinen aiheeseen vihkiytynyt alan harrastaja.

Pelaamista parantaa erityisesti pelaamiseen suunnitellut Predator näppäimistö- ja hiiri, jonka avulla tuntuma on hyvä. Näppäimistö on myös taustavalaistu punaisella valolla, joten pelaaminen yön tunteinakin on mielekästä.

Acer Predator

Pelikone tarvitsee hyvä näytön kaverikseen

Jotta pelikokemus olisi täydellinen, pitää olla hyvä näyttö. Ajattele nyt tilanne, missä saisit koeajoon uuden urheiluauton, jossa olisi vanha ja kulunut tuulilasi? Ei käy. Näkyvyys pitää olla virheetön.

Predatorin kaverina testissä oli Acer XB281HK 28-tuumainen 4K-näyttö, joka ei jätä katsojaansa kylmäksi. Näytön ihanneresoluutio on 3840 x 2160 @60Hz, mikä mahdollistaa usemman ohjelmaikkunan käytön rinnakkain, ilman toista näyttöä.

Näytön NVIDIA G-Sync V2 -tekniikka yhdistettynä nopeaan 1 ms vasteaikaan mahdollistaa erittäin sulavan ruudunpäivityksen ja pikselien piirtämisestä ei jää häntiä (Ilmiö jota näkee perusnäytöissä nopean kuvapiirron yhteydessä)

Mattapintainen paneeli vähentää heijastuksia ja Acer Flicker-less -tekniikan ansiosta näyttö ei myöskään välky ja takaa miellyttävän katselukokemuksen. Näytöstä löytyy myös Pivot -toiminto, eli sen voi kääntää pystyyn, mutta pelaamisessa siitä ei juuri ole hyötyä.

28-tuumaa tekee näytöstä melkoisen suurikokoisen, joten pöytätila ja erityisesti etäisyys on syytä varmistaa ennen näytön hankkimista. Katsojan ja näytön väliin on jäätävä tavallista enemmän vapaata tilaa, jotta ei tuntuisi siltä kuin seuraisi tennisottelua eturivistä.

Loppukommentit

Hintaluokaltaan Reilun parin tonnin yhdistelmä, kone hieman alle 1400 euroa ja näyttö hieman alle 700 euroa, on tuhti pelipaketti, joka sopii myös työntekoon. Kuvankäsittely ja muu hyötykäyttö sujuu leikiten. Jos koneelle löytää myös työkäyttöä, niin reilun parin tonnin hintakaan ei tunnu enää missään.

Acer Predator G3-710 saa toimitukseltamme viisi tähteä ja vahvan ostosuosituksen.