Testissä plus-koon malli – Huawei Mate 8

Huawei Mate 8 älypuhelin

Huawei Mate 8 on kuusituumaisella näytöllä varustettu Premium-luokan älypuhelin. Näytön suuresta koosta huolimatta Mate 8 ei tunnu kömpelöltä, vaan kokoisekseen jopa sirolta.

Mate 8:n muotoilu on todella tyylikästä. Loivasti kaareva takakansi ohenee reunoilla, mikä saa puhelimen tuntumaan kädessä ohuemmalta. Sormenjälkitunnistimen ja kameran linssin pyöreä muotoilu toimii hienosti ja edes linssin pieni kohouma ei riko eleganttia kokonaisuutta. Näyttö ulottuu aivan sivuihin asti, eikä sen ylä- ja alapuolellekaan jää kuin pienet reunat.

Mate 8 reunat ovat kauttaaltaan metallipintaiset, mistä on erityisesti hyötyä puhelimen alaosassa, missä latausliitin sijaitsee. Muovipintaisiin ja maalattuihin puhelimien kuoriin tulee usein naarmuja ja latausliittimen ympäriltä saattaa kadota maalit kokonaan, kun liitintä tökitään paikalleen.


Huawei Mate 8 älypuhelin

Laadukkaan 6″ FULL HD LCD-näytön lisäksi, Mate 8:sta löytyy myös tehokas neliydinprosessorikaksikko ja suuri 4000 mAh:n akku. Kuvauspuolen hoitaa mallikelpoisesti 16 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin selfiekamera. Full HD -videokuvaus onnistuu parhaimmillaan 60 ruudun sekuntivauhdilla.

Sulavan käyttökokemuksen kruunaa todella riittoisa akku, joka jaksaa kuin se eräs kuuluisa paristopupu. Testissä virtaa riitti käytöstä riippuen komeasti 2-3 päiväksi. Virran loppuessa sitä saa nopeasti lisää, sillä pikalataustoiminto lataa akun puolessa tunnissa 37% tasolle, jolla pärjää siis jopa yhden päivän.

Huawei Mate 8:n strategiset mitat ovat noin 157 x 80 x 8 mm ja painoa 185 grammaa. Vertailun vuoksi puolituumaa pienemmällä näytöllä varustetun iPhone 6s Plussan mitat ovat 158 x 78 x 7 mm ja paino 192 grammaa.

Huawei Mate 8 älypuhelinPuhelimeen voidaan asentaa kaksi SIM-korttia tai vaihtoehtoisesti yksi SIM ja yksi muistikortti. Sisäinen muisti on 32 gigatavua ja RAM-muistiakin löytyy 3 gigatavua. Saatavilla on myös 64/4 gigan malli. Käyttöjärjestelmänä Android OS v6.0 Marshmallow ja käyttöliittymänä Huawein Emotion UI 4.0

Huawei Mate 8:n 32 gigatavuinen versio maksaa noin 650 euroa, mikä on reilut pari sataa euroa edullisempi, kuin edellä mainittu iPhone Plus.

Huawei Mate 8:n esittelyvideo: