Testissä Uncharted: The Nathan Drake Collection

Nathan Drake Uncharted Collection

Uutta Uncharted: The Thief’s End -peliä odotellessa on hyvä palata Uncharted pelisaagan aiempiin jaksoihin. Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves ja Uncharted 3: Drake’s Deception -kuuluvat syys/lokakuun taitteessa julkistettuun Uncharted The Nathan Drake Collection -trilogiaan.

Jotta kokoelma tarjoaisi jotain uutta myös vanhoille Uncharted -pelaajille, niin kaikki sen sisältämät pelit on nyt remasteroitu Playstation 4 -konsolille. Näyttötila on jokaisessa pelissä 1080p/60Hz ja sekä tekstuurien resoluutiota että yksityiskohtia on parannettu. Myös valo- ja varjoefektit, sekä hahmojen mallinnus on nostettu uudelle tasolle.

Myös pelattavuutta ja pelien yhdenmukaisuutta on kehitetty. Pelattavuus ja pelikokemus tuntuu lähes samalta kaikissa kolmessa pelissä. Toki viimeisin, eli Uncharted 3 näyttää ja tuntuu peleistä parhaimmalle, mutta myös kaksi ensimmäistä jaksoa ovat hieno kokemus.


Nathan Drake Uncharted Collection

Uncharted -trilogia on seikkailupeli isolla S:llä ja yksi sen valloittavimmista ominaisuuksista on upea ympäristö. Trilogian peleissä seikkaillaan etsien El Doradon aarretta unohdetulta Tyynenmeren saarelta, legendaarista Shambhalan laaksoa hyisestä Himalajan vuoristosta ja Aavikon Atlantista polttavan kuumasta Arabiasta.

Henkeäsalpaavien maisemien lisäksi, peli pitää aivot virkeänä tarjoamalla pelaajalle pieniä pähkinöitä purtavaksi, joiden selvittäminen on edellytys matkan jatkumiselle. Toki mukana on myös nyrkkitappelua, aseellisia konflikteja ja huimaakin huimempia fyysisiä suorituksia, kiipeilyn ja hyppimisen muodossa.

Uncharted trilogiassa on mukana myös uusia vaikeustasoja, joten ne tarjoavat helpotusta aloittelijalle tai lisää vaikeutta veteraaneille. Ensikertalainenkin pääsee Uncharted -peleissä vauhtiin nopeasti, sillä kontrollit ovat helppoja ja onnistuminen hurjissa hypyissä ja muissa haasteissa ei vaadi millintarkkaa suorittamista.

Trilogian peleissä on käytettävissä vain yksinpelimoodit, mutta seuraavassa jaksossa, eli Uncharted 4:ssä aloitetaan moninpelillä. The Nathan Drake Collectionin ostajalle on luvassa eksklusiivinen pääsy pelaamaan Uncharted 4: A Thief’s End -moninpelin betaversiota 4.12.–13.12.2015 välillä, joten trilogian läpipelaamisen jälkeen voi heti ottaa tyypit tulevasta Uncharted 4:sta.